KOŠARKA Jusup: Ne prolazi baka s kolačima svaki dan

Poslije dvije prijelazne sezone u kojima se formirao novi tim, košarkaši Širokog opet ubiru plodove svog rada u sezoni gdje su bili prvi u Ligi 11, potom u Ligi 6 za prvaka i konačno došli u poziciju da preko finalne serije sa sarajevskim Sparsima uđu utrku za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Do ovog uspjeha ih je s klupe vodio trener Danijel Jusup koji ističe da ovo nije bio cilj, već prilika koja se ukazala tijekom prvenstva.

 – Mladi igrači su napravili veliki pomak u svom razvoju, a to nitko ne može predvidjeti da će se dogoditi. Najvažnije je uhvatiti se posla i misliti od danas do sutra. Dečki su stvarno stalno išli naprijed. Kao trener imam iskustva u takvim situacijama. Puno puta sam kroz karijeru bio u poziciji da vodim mlade igrače koji prelaze u seniore. Poklopio se taj njihov dobar rad i naš mali doprinos iz stručnog tima, tako da smo svi skupa zadovoljni, govori Danijel Jusup.

U finale su se plasirali preko Slobode koju su ove sezone pobijedili šest puta.

 – Ove godine smo sa Slobodom igrali dosta tih utakmica i dobro smo s njima prolazili. Međutim u zadnjim utakmicama nam je bilo puno teže nego tijekom prvenstva, a s obzirom na njihovo iskustvo. To je sve više dolazilo do izražaja, a najviše se manifestiralo na posljednjoj utakmici. U prvoj smo igrali dosta nadahnuto, bili smo pravi, u Tuzli nismo ušli na pravi način, bili smo čak presigurni u sebe. To je ona oscilatornost koja se događa s mlađim igračima, pojašnjava Jusup.

Onda su u majstorici igrali u grču.

 – Ovo je gotovo svima njima prva tako bitna utakmica pa nekad čovjek i ono što može – tad ne može. Ipak moram pohvaliti dečke jer su izdržali veliki pritisak i izvukli su tu utakmicu. Moraju izvući pouke, posebno poslije utakmice u Tuzli jer sam bio ljut na njih. Treba biti siguran u sebe, ali ne presiguran. Takve stvari se u sportu, ali i u životu, vraćaju. Čovjek treba biti skroman, realan i da ne bude velike oscilatornosti u ponašanju i kad dobiješ i izgubiš, ističe Jusup.

U četvrtak (18 sati) je prva utakmica finalne serije sa Sparsima.

 – Proveselili smo se poslije polufinala da poslije Slobode iziđe taj stres, teret i pritisak koji smo nosili. A onda smo se u ponedjeljak počeli pripremati za Sparse. Kako se kaže: “ne prolazi baka s kolačima svaki dan”. Ne možemo određivati kad će nam se ukazati šansa. Sad je tu i šteta je ne zadržati razinu ponašanja, skromnost i stabilnost koju smo imali dosad. Idemo u finale s dobrim raspoloženjem, s dvije noge na zemlji, vjerom u ono što radimo i u borbu, zaključio je Danijel Jusup.

Sudar sličnih stilova

Široki će u finalnoj seriji sa Sparsima imati prednost domaćeg terena.

 – Znači nam puno taj domaći teren, publika je prihvatila te dečke, prepoznala njihov trud i rad. To su dvije ekipe koje igraju slično, na energiju, trčanje i entuzijazam, dosta ovisi od obrane, agresivnosti, kontakta. Za razliku od npr. Zrinjskog koji ima šmekere, košarkaše koji znaju igrati, kazne svaku grešku. Ovo su dva slična košarkaška stila pa ćemo vidjeti tko će biti brži, viši, jači. Oni imaju prednost zbog nekoliko iskusnijih igrača, a mi imamo prednost domaćeg terena tako da mislim da će biti zanimljivo. Dva puta su nas dobili u Širokom Brijegu, a mi njih u Sarajevu što je malo atipično, komentirao je Jusup.S

Ozljeda Kraljevića se odrazila na igru

U posljednje vrijeme je Široki imao problema s ozljedom Filipa Kraljevića.

 – Kuburimo s tim desetak dana. Zbog te ozljede je pao u formi i to se osjetilo u našoj igri. Pa vidjet ćemo kako će to izgledati, u ovom trenutku je teško reći više.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!