Kreće disciplinski postupak protiv tužiteljice Dalide Burzić

Pred Visokim sudbenim i tužiteljskim vijećem (VSTV) BiH bi u utorak, 12. veljače, trebalo biti održano pripremno ročište po tužbi koju je Ured disciplinskog tužitelja (UDT) podnio protiv glavne tužiteljice Tužiteljstva Sarajevske županije Dalide Burzić.

Kako je ranije pojašnjeno iz UDT-a, tužba je podnesena zbog disciplinskih prekršaja, ponašanja u sudu ili tužiteljstvu i izvan njih koje šteti ugledu tužiteljske funkcije, kao i bilo kakvog drugog ponašanja koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristranost i kredibilitet tužiteljstva.

“Navedena tužba je podnesena zbog komunikacije s oštećenim u predmetu spomenutog tužiteljstva, poznatom u javnosti kao predmet ‘Memić’, kao i javnih istupa u vezi s istim“, obrazloženo je tada iz VSTV-a BiH.

Otac stradalog Dženana, Muriz Memić, je za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) BiH kazao da ga disciplinski postupak ne zanima, jer očekuje da se počne s radom po pitanju kaznene prijave koju je podnio. Istaknuo je i da ima neoboriv dokaz – dopis koji mu je tužiteljica Burzić dostavila a u kojem piše: ‘Vaš sin je ubijen’, što, prema njegovim riječima,  znači da je ona svjesno lutala u istrazi i podigla lažnu optužnicu. Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Azra Bavčić je rekla da Burzić ne želi komentirati zakazano disciplinsko ročište. BIRN

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!