Krenite u borbu protiv bora!

Vježbanjem povećavate unos kisika za 25 posto čime se čuva snaga i omogućuje normalno funkcioniranje tijela od glave do pete. Zbog pola sata do sata redovitog vježbanja izgledat ćete i osjećati se mnogo mlađima

Rat s godinama se ne može dobiti, ali to ne znači da se treba predati i odustati. Uz sve one skupocjene preparate koje koristite radi pomlađivanja ili popravljanja nekih nedostataka u izgledu, možda bi bilo dobro i da se poslužite s još nekoliko trikova…

Jedite sjemenke šipka i krastavca

Možda vam ne izgleda privlačno, ali unutar ploda šipka nalazi se pravo blago. Elagična kiselina, koje u šipku ima u velikim količinama, šiti kožu od sunčevih zraka. Jedite sjemenke ove voćke jer one blokiraju UV zrake koje štete kolagenu u vašoj koži i stvaraju bore. Ako vam se ne sviđa šipak, dobar je i krastavac jer njegovi sastojci povoljno djeluju na stvaranje kolagena.

Oživite umorno lice

Kako biste oživjeli umorno i pospano lice, evo jednog trika. Prvo operite lice, očistite ga i zatim prstom nanesite svijetlo rumenilo po najmesnatijem dijelu obraza. Tek tada stavite temeljnu šminku, odnosno puder. Svijetao ten “probudite” uz ružičaste i tonove boje breskve. Tamniji ten tretirajte tonovima boje maline ili nekim svijetlo ljubičastim nijansama.

Više je bolje

Šminka ne bi trebala samo naglašavati dijelove koje vi želite ili prekrivati nepravilnosti koje skrivate. Ona bi trebala istovremeno i popravljati ono što želite prekriti. Potražite proizvode koji sadrže sastojke koji su korisni za kožu – peptide, antioksidante, hidratizirajuću hijaluronsku kiselinu, itd.

Vježbajte

Držite se vježbanja i učinit ćete da vaše tijelo izgleda i do 12 godina mlađe, u biološkom smislu, naravno. Vježbanjem povećavate unos kisika za 25 posto čime se čuva snaga i omogućuje normalno funkcioniranje tijela od glave do pete. Zbog pola sata do sata redovitog vježbanja izgledat ćete i osjećati se mnogo mlađima.

Naglasite jagodice lica

Kolagen se s vremenom sve više troši zbog čega se koža opušta i zbog čega obrazi izgledaju uvučeno i udubljeno. Kako biste povratili mladalačku zaobljenost obraza, nanesite na njih sjajilo za lice na način da počnete od vanjskog ruba jagodičnih kostiju prema kosi. Svjetlost će padati na taj dio lica i stvarati iluziju da su obrazi i jagodice puni i zaobljeni.

Jedite bundeve

Pune su beta-karotena koji je idealan za vašu kožu. Sprječava propadanje kolagena i šiti kožu od UV zraka. Evo recepta: presijecite bundevu na pola, pecite je na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijevih oko 45 do 60 minuta. Prelijte polovice javorovim sirupom i uživajte.

Oživite oči

Upotrijebite olovku za oči samo uz crtu gornjih trepavica. Povucite liniju duž gornjih trepavica i završite na način da je malo produljite prema gore kad dođete do kraja kapka, u stilu mačjeg oka. Isto tako, maskaru nanesite samo na gornje trepavice. Na donje ne stavljajte ništa. Na taj ćete način “podići” oči i izgledat ćete puno svježije.

Nahranite lice omega-3 kiselinama

Losos, skuša, lješnjaci i takozvana “omega-jaja” puni su omega-3 masnih kiselina koje, prema brojnim istraživanjima, pozitivno djeluju na upale.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!