Lažnim novčanicama plaćali robu, oduzeti euri i kune

Advertisements

Četiri državljanina Hrvatske uhićeni su zbog sumnje da su na području općina Srbac i Derventa prilikom kupovine robe stavili u promet falsificirane novčanice u apoenima od po 50 eura.

Riječ je o osobama čiji su inicijali J. S. (26), I. Dž. (28), D. S. (25) i D. B. (34), priopćeno je iz Policijske uprave Gradiška.

Policijskoj postaji Srbac ovaj slučaj prijavila je oštećena osoba u subotu, 13. travnja, navodeći da su osumnjičeni u prijepodnevnim satima na četiri lokacije u trgovinskim radnjama na području ove općine plaćali robu lažnim novcem.

Policija je, postupajući prema prijavi, utvrdila da su osumnjičene osobe bili u automobilu Opel, te je ovo vozilo zaustavljeno i kontrolirano na području općine Derventa.

Od njih je oduzeta određena količina novca u raznim apoenima i valutama (euri, kune, konvertibilne marke), kao i različita roba.

Oni su osumnjičeni i da su istog dana u jutarnjim satima na jednoj lokaciji na sajmištu u Derventi, robu kupili falsificiranim novčanicama od po 50 eura.

Uhićeni su u nedjelju, nakon završene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predani Tužiteljstvu BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!