Maduro otvorio vojne vježbe, kaže da su najvažnije u povijesti

Advertisements

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro otvorio je vojne vježbe vojske Venezuele.

Tom prilikom proučio je kako se radi o najvažnijim vojnim vježbama u povijesti Venezuele, posebno s obzirom na stanje u kojemu se zemlja nalazi. Podsjetimo, u Venezueli se Juan Guaido, predsjednik Nacionalne skupštine, proglasio privremenim predsjednikom i obećao provesti slobodne izbore.

Uz njega su stali SAD, Kanada, dio zemalja EU-a i brojne druge, dok su uz Madura Rusija, Kina, Turska i druge.

Otkako je Maduro otvorio vojne vježbe, njegov Twitter prepun je fotografija i snimki s istih. U gotovo svakom od tvitova veliča snagu vojske Venezuele i poziva na obranu domovine, ponajprije od Amerikanaca.

Vojne vježbe trajat će do 15. veljače.

“Moramo biti spremni braniti suverenitet, teritorijalni integritet i neovisnost Venezuele”, rekao je Maduro.

“Danas su započele najvažnije vježbe u povijesti Venezuele usred situacije u kojoj se nalazimo. Imperij nam je zaprijetio”, piše Maduro u jednom od tvitova.

U jednom od tvitova pojasnio je i zašto su to najvažnije vježbe u povijesti, poručivši kako su pokazali da su pokrenuli tisuće muškaraca i žena spremnih da brane Venezuelu.

Potom je u jednom od tvitova pozvao sve građane svoje zemlje da brane Venezuelu i pravo na mir. Dodao je i kako su muškarci i žene u njegovoj vojsci spremni braniti domovinu od bilo kojeg carstva, a u jednom je poručio: “Van Donald Trump, van njegove prijetnje”, prenosi Index.hr.

error: Content is protected !!