Magazinović očekuje da će SDP pokazati unutrašnju snagu i jedinstvo

Aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini i analiza izbornih rezultata dvije su teme o kojima će na sjednici, koja je zakazana za sutra u Sarajevu, razgovarati članovi Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Potvrdio je o danas za Fenu predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović dodajući da će se u okviru ove dvije teme obuhvatiti veliki broja aktuelnih pitanja.

Izrazio je nadu da će nakon sutrašnje sjednice SDP pokazati unutrašnju snagu i jedinstvo najveće partije unutar Bh. bloka kojeg još čine Demokratska fronta (DF) i Naša stanka.

– Očekujem da će sjednica rezultirati odlukama koje će ići u prilog afirmaciji do sada zauzetih stavova Predsjedništva stranke, a kojima se u prvi plan, osim puta BiH ka Evropskoj uniji i NATO-u, stavljaju jedinstvo Bh. bloka i jedinstvo SDP-a – pojasnio je Magazinović.

Smatra da će SDP položiti i ovaj ispit zrelosti i pokazati da je s pravom na prošlogodišnjim općim izborima dobio najveći broj glasova građanski orijentiranih birača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!