Majku bacio s balkona šestog kata zgrade

Advertisements

Dok je njegova majka gledajući sa balkona, provjeravala koje stvari je bacio iz stana kroz prozor, objema rukama je uhvatio za nožne zglobove i prebacio je preko ograde balkona

ISTOČNO SARAJEVO – Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, po prijedlogu Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu, donijelo je odluku kojom je produžilo pritvor Miljanu Žarkoviću iz Milića, optuženom da je ubio svoju majku Desu tako što ju je bacio sa balkona.

Kako je potvrđeno iz Suda, Žarkoviću je pritvor produžen nakon potvrđivanja optužnice, jer se za djelo za koje se tereti može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, te postoji bojazan da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Žarkoviću je optužnicom stavljeno na teret da je 21. prosinca prošle godine, oko 23 sata, u Milićima, u pijanom stanju, došao do stana u kojem živi sa svojim roditeljima, u Ulici Vuka Stefanovića Karadžića, te po ulasku u stan bez povoda, počeo da razbija stvari po stanu i da ih baca kroz prozor svoje spavaće sobe i sa balkona, na kojem je fizički napao svoje roditelje majku Desu i oca V. Žarkovića.

Dok je njegova majka gledajući sa balkona, provjeravala koje stvari su bačene, objema rukama je uhvatio za nožne zglobove i prebacio je preko ograde balkona. Žena je sa šestog kata pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu, uslijed čega je zadobila tjelesne ozljede od kojih je preminula na mjestu. Miljan je neposredno nakon zločina uhićen kada je pokušao pobjeći iz zgrade.

error: Content is protected !!