Među žrtvama u padu etiopskog zrakoplova i državljanin Srbije

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova (MSP) potvrdilo je u nedjelju da je jedan državljanin Srbije među 157 putnika poginulih u padu zrakoplova etiopske kompanije “Ethiopian airlines”, koji se jutros srušio nedugo nakon polijetanja iz zračne luke u Adis Abebi.

 “Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, izražavajući duboku sućut obiteljima nastradalih, sa žalošću mora obavijestiti da je među stradalima bio i jedan državljanin naše zemlje”, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici srbijanskog MSP-a.

Prema saznanjima beogradskih medija, nastradali državljanin Srbije djelatnik je Svjetskog programa za hranu (WFP) pri Ujedinjenim narodima, a osim srpske putovnice imao je i službenu putovnicu UN-a, prenosi Hina.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boeinga 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat, etiopske su vlasti objavile da nema preživjelih, a u tijeku je potraga za tijelima nastradalih.

error: Content is protected !!