MONSTRUOZNO: Maloljetnici ih šrafcigerom ubili ubodima u glavu

Advertisements

Na Patologiji Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” po naredbi nadležnog kantonalnog tužica Alide Kadić danas je obavljena višesatna obdukcija tijela Salke i Fatime Đogić iz Šumatca kod Velike Kladuše.

Ovaj bračni par na monstruozan način prije dva dana u još do kraja nerazjašnjenim okolnostima usmrtili su maloljetnici E.Đ. i T. Š., obojica iz Šumatca. 

Prema dobro upućenom izvoru portala Klix.ba, obdukcija je pokazala veliki broj ubodnih rana, najvećim dijelom po vratu i glavi obiju žrtava. 

“Na ženskom tijelu samo na glavi ima između 15 i 20 uboda najvjerovatnije šrafcigerom, a tu je i veliki broj uboda u predjelu vrata, pa je najvjerovatnije došlo do iskrvarenja. Oboje staraca imali su dugu i strašnu smrt”, kazao je izvor portala klix.ba.

Slične su i takođe brojne ubodne rane i na tijelu muškarca ,a prema informacijama klixa, ubice su koristile više manjih i većih šrafcigera kojima su nanosili ubodne rane po cijelom tijelu.

Sudeći po povredama koje je imala po rukama nesretna Fatima Đogić, ona se branila od ubica, dok takvih povreda nije imao njen suprug koji je bio invalid i teško se kretao.

E.Đ. i T.Š. su danas u popodnevnim satima predati nadležnom kantonalnom tužiocu, a više je nego sigurno da će za njih dvojicu biti zatražen 30-dnevni pritvor.

Iako su prve informacije iz policije glasile da je ovaj bračni par ubijen u noći s petka na subotu, istražitelji su dodatnim istragama utvrdili da su likvidirani u noći s četvrtka na petak, ali da niko o tome ništa nije znao do subote.

Za stravično ubojstvo saznalo se kada je, sestra ubijene Fatime Salkić nazvala policiju i priopćila da joj se sestra ne javlja dva dana.

Neslužbeno, muškarac je pronađen potpuno nag u jednoj sobi izboden oštrim predmetom na više mjesta, dok je žena pronađena mrtva u hodniku ispod stepeništa.

Mještani tvrde da jedan od uhićenih maloljetnika koji se dovodi u vezu sa brutalnom egzekucijom dvoje nemoćnih staraca živi u neposrednoj blizini žrtava.

Mještani su također naveli da su uočili da su se među ukradenim stvarima nalazili laptop, satovi, jedna vaza, dva ručna sata.

error: Content is protected !!