Mostar će u ‘Novu’ s domaćim snagama

Prvi put nakon deset godina mostarska Gradska uprava odlučila je izdvojiti iz proračuna 80.000 maraka te organizirati javni doček Nove godine na otvorenom i u ovom gradu.

Bendovi Sinergija, Tale Quale, Floridus i Smoot Groove koji će, uz mnoge druge, na šetnici u Ulici Nikole Šubića Zrinskoga zabavljati Mostarce i goste grada na Neretvi te ih uvesti u novu 2018. godinu, predstavili su se u srijedu u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Mostarski bendovi

Grad Mostar organizira “FEstival NOve MOstarske ENergije” i doček Nove godine na otvorenom, u suradnji s Forumom Mostar 2024. koji okuplja najveći broj mostarskih umjetnika i djelatnika iz oblasti kulture.

Tom prigodom Mirza Alendar iz grupe ‘Tale Quale’ kazao je kako je njegov bend jedan od mlađih u Mostaru te da je nastao prije dvije godine.

“Bazirali smo se na kreiranju autorskih stvari, u siječnju je izašao naš album ‘Stranac’, a za narednu godinu planiramo izdavanje drugog albuma na kojem sada radimo.Tijekom novogodišnjeg programa predstavit ćemo se s određenim brojem naših autorskih pjesama i par obrada koje su značajno utjecale na naš rad.“,  najavio je Alendar.
Istaknuo je kako im ovaj nastup puno znači jer će njime zaokružiti uspješnu godinu.
Jasmina Šuta govorila je ispred benda Floridus koji postoji već četiri godine, a iza sebe ima snimljen album “Na vrhu svijeta”.
„Nama je ovo velika čast iz razloga što javnog dočeka nije bilo deset godina i nadamo se da će se Mostarci s nama rasplesati, te da će ovaj program na dočeku biti zabavan“ – istaknula je Šuta.
Pjevač grupe Sinergija Josip Pavlović ustvrdio da se mogu pohvaliti brojnim nastupima te rekao kako je taj bend proslavio svoju desetu godišnjicu, a sve to obilježio pjesmom s Željkom Samardžićem, koja je već postala hit.
„Naš je cilj kompletiranje albuma i svih pjesama što smo do sada snimili. Čast nam je svirati i pjevati na dočeku Nove godine i to nam je najljepši kraj uspješne godine“ – rekao je Pavlović.
Izjavio je kako će na dočeku svirati pjesme Plavog orkestra i Valentino benda, ali i neke pjesme koje su poprilično zaboravljene.
„Mislim da će to biti jako zanimljiva priča i drago mi je što će se na dočeku okupiti mladi talentirani Mostarci“ – kaže Pavlović.

Josip Palameta ispred benda Smooth Groove kazao je kako su oni jazz bend te da se ne bave autorskim radom već isključivo ‘coverima’.

Raznolik program

Dan prije samog dočeka Nove, 30. prosinca, Mostarci imati priliku slušati mlade domaće bendove. Taj dan će nastupiti ‘Tale Quale’, ‘Floridus’, ‘Smooth Groove’, ‘Blues karavan’ i ‘Malter Ego’. Na sami doček Nove godine, večernji program će započeti “Mostar rock school blues bandom”, a nakon njih nastupaju  zvijezde večeri “Zoster”, “Mostar Sevdah Reunion” i “Sinergija”.

Pored programa za odrasle, bit će organiziran program i za djecu koji će trajati od 27. do 29. prosinca u prostorijama ‘školaonice’ pored šetališta, gdje će biti održane književne, glazbene, dramske i arhitektonske radionice, kao i niz programa za djecu. Kada je u pitanju zabavni program, u prednovogodišnje dane prisutne će pored Borisa Čerkuča, zabavljati i Omer Hodžić, mostarski stand up komičar’.

Ovogodišnji mostarski doček nove godine će se održati u dvodnevnom programu za sve generacije, a uz spomenute bendove kao najveće zvijezde nastupit će Mostar Sevdah Reunion, Zoster, Maler Ego i drugi.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!