Mostarske škole dobile novu opremu

Advertisements

Nova oprema za predmet “Tjelesni i zdravstveni odgoj”, koju je donirala Japanska agencija za međunarodnu suradnju (JICA), predstavljena je u mostarskoj Četvrtoj osnovnoj školi.
Radi se o raznoj opremi za vježbanje, strunjačama, a tu su i lutke za obuku osoba za pružanje prve pomoći.

Projekt JICA-e

Po riječima ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašida Hadžovića, tijekom ovoga tjedna novu opremu dobit će četiri mostarske osnovne škole, a radi se o donaciji ukupne vrijednosti oko 30.000 maraka.
– Do kraja godine oprema će biti instalirana u svim osnovnim školama u Mostaru, a do kraja 2020. godine i u svim osnovnim školama u županiji. Ukupna investicija za opremu u svim školama HNŽ iznosi između 350.000 i 400.000 maraka – rekao je ministar Hadžović.
Pomoćnik ministra obrazovanja Sudo Marić podsjetio je kako je donacija oprema dio projekta JICA-e “Izgradnje povjerenja putem tjelesnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini” u okviru čije realizacije je izrađen novi nastavni plana i programa za predmet “Tjelesni i zdravstveni odgoj”.
– Sama bit novog nastavnog plana i programa je da fokus više ne bude na rezultatu, kao što je dosad bio, nego je u fokusu dijete i koncept kooperativnog učenja kroz koji djeca traže, propituju i nude rješenja, a sam okvir i ideje im daje nastavnik – kazao je Marić.

Modernizacija


Šef JICA-inog ureda u Beogradu Hideya Kobayashi kazao je kako će kroz ovaj novi, modernizirani nastavni plan i program doći do revitalizacije i zdravstvene, ali i socijalne komponente.
– Nadamo se da će ovaj nastavni plan i program za TZO biti od velikog uspjeha i da će naći svoj put, ne samo ovdje u gradu Mostaru, nego i šire – dodao je Kobayashi.

error: Content is protected !!