Mostarski klubovi love finale

Mi smo još na početku sezone istakli kako ove sezone želimo duplu krunu, utakmica u Gračanici je samo jedna u nizu za ovu ekipu, naglašava iskusni golman Mostar SG-a, Stanislav Galić

Sezona na futsal terenima BiH polako dostiže kulminaciju. Ostala su još tri kola regularnog dijela prije početka doigravanja za prvaka, a tu je i završnica Kupa BiH.  S obzirom na bodovno odstojanje, sasvim je izvjesno da će mostarski klubovi, Mostar SG i Zrinjski, krenuti sa prve, odnosno druge pozicije u borbu za prvaka, što automatski znači da će i jedni i drugi imati čak i malo vremena za odmor. Jer prvi krug donosi duele trećeg i šestog odnosno četvrtog i petog na tabeli, igra se na dvije pobjede.

Gledajući na tabelu, ništa neočekivano. Jer Mostar SG u ovom trenutku ima najkvalitetniji sastav, dok je Zrinjski pokazao najmanje oscilacija od svih momčadi koje pokušavaju pratiti aktualnog prvaka. U posljednjem prvenstvenim susretima mostarski klubovi stigli su do pobjeda, Mostar SG kontra Belih Anđela, dok je Zrinjski u gostima nadigrao Salines. Prvenstveni susreti s poslužili ukao dobra najava za utakmice polufinala Kupa BiH. U Mostaru igraju Zrinjski i Centar.

– Čeka nas teška utakmica protiv Centra koji je uvijek kvalitetan, bez obzira na promjene koje je prošao u igračkom kadru, što je ostao bez najboljeg igrača Anela Radmilovića. Mi igramo na domaćem terenu, u dobroj smo formi, što potvrđuju naši rezultati u posljednjih nekoliko utakmica. Vjerujem da uz podršku navijača možemo u finale, kaže Marin Suton u najavi utakmice.

Prije početka sezone, iz tabora Mostar SG-a najavili su kako je cilj ove sezone dupla kruna. Za sada su na dobrom putu. U prvenstvu već duže vremena ne znaju za poraz, u Kupu do polufinala nisu imali većih problema. Sada slijedi gostovanje u Gračanici, protivnik je Kaskada – trenutačno sedmoplasirana momčad u Premijer Futsal ligi, ali ima samo dva boda manje od šestog Seljaka koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. S obzirom da je pet klubova unutar šest bodova, borba za četiri mjesta će biti do kraja zanimljiva. U Mostar SG-u za to ih nije briga. Njihov cilj je finale Kupa – preko Kaskade…

– Mi smo još na početku sezone istakli kako ove sezone želimo duplu krunu, utakmica u Gračanici je samo jedna u nizu za ovu ekipu. Maksimalno respektiramo Kaskadu, ali isto tako, ne bježimo od statusa favorita u ovom duelu, naglašava iskusni golman Mostar SG-a, Stanislav Galić.  
Oba susreta polufinala počinju u 18 sati. F. I.

error: Content is protected !!