Načelnik Čapljine ugostio osobe s Down sindromom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Down sindromom – 21. ožujka, načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić ugostio je u općinskim prostorijama štićenike čapljinske udruge  „Cvijet“ i Caritasove radionice „Betlehem“ i zajedno s njima obišao urede te im opisao i pokazao kako protječe jedan radni dan načelnika. U druženju i razgovoru s djecom i njihovim roditeljima, kao i voditeljem radionice „Betlehem“ i HU „Cvijet“, načelnik Vidić je istaknuo podršku i potporu udrugama, posebice djeci i roditeljima, te im uručio simbolične poklone.

Iz Općine Čapljina istaknuli su kako ovo nije jedini dan kada se načelnik brine o udrugama, navodeći kako se iz općinskog proračuna redovno pomaže radu udruga te da je to posebno istaknuto na ove simbolične datume.

„Ovaj posjet je ujedno primjer i poziv svim ljudima da posvete malo više pažnje ovoj djeci koja danas nisu skrivala radost i oduševljenje. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Danas je sve bilo u znaku šarenih čarapa, tako je i načelnik Smiljan Vidić nošenjem šarenih čarapa, i na taj način pokazao podršku borbi osoba s Down sindromom, kako bi se što bolje integrirali u naše društvo“, istaknuli su iz općine.

Još jedan događaj kojim će se u Čapljini obilježiti Međunarodni dan osoba s Down sindromom održat će se u subotu, 23. ožujka, kada će sobe s Down sindromom sudjelovati u akciji „I mi to možemo“ u sklopu koje će u razdoblju od 10 do 14 sati posluživati goste „Craft Caffea“. Svim gostima navedenog bara omiljeni napitak poslužit će štićenici udruga HU „Cvijet“ i Radionice „Betlehem“, a sva sredstva prikupljena od prodaje pića idu u humanitarne svrhe, odnosno za rad navedenih udruga, stoji u priopćenju.

error: Content is protected !!