NAJVEĆI PAD: Problemi s Facebookom i dalje traju!

Facebook se oporavlja od najvećeg pada u povijesti. No još uvijek ima velikih  problema diljem svijeta, javlja CNN.

Već više od 14 sati traju veliki problemi s najvećom društvenom mrežom. Radi se o vjerojatno najvećem padu Facebooka u povijesti. U četvrtak ujutro problemi su još prisutni diljem svijeta. Situacija je sve bolja, ali problemi u četvrtak i nakon 10:30 još uvijek postoje u brojnim dijelovima svijeta.F

Facebook je putem Twittera morao objašnjavati što se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

Također, velikih problema imaju WhatsApp i Messenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Facebooka.

Prvi problemi počeli su jučer oko 17 sati po našem vremenu.

Iako se Facebook učitavao, mnogi su prijavili probleme s objavama.

Problemi su se javili i na Instagramu. Korisnici nisu mogli refreshati naslovnicu ni objavljivati slike. No, jutros su s Instagrama javili kako su problemi uklonjeni.

Također, naslovnica Facebookovog messengera nije se željela učitati, a mnogi su prijavili probleme i s WhatsAppom, posebno s učitavanjem slika na ovoj aplikaciji za dopisivanje.

Također, korisnici Facebooka i u Bosni i Hercegovini nisu zaobiđeni, gdje su još uvijek prisutni veliki problemi u pristupu i korištenju ove popularne društvene mreže.

Problem je globalan. DownDetector mape jutros oko osam sati pokazuju da ljudi diljem cijelog svijeta imaju velikih problema.

Posljednji put je Facebook imao ovako velikih problema, piše BBC, 2008. godine. No tada je imao oko 150 milijuna korisnika, za razliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

Facebook, koji se uvelike financira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio – New York Times je navečer objavio da su protiv Facebooka njujorški tužitelji pokrenuli istragu zbog osobnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama.


error: Content is protected !!