Napredak i HUM potpisali sporazum o suradnji

 Predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Napredak i Udruge Hrvatska uzdanica Mostar – HUM, potpisali su u Sarajevu Sporazum o suradnji kojim će se uspostaviti suradnja na planu zajedničkog djelovanja u projektima od obostranog interesa, sukladno statutima i programskim načelima tih društava.

Prema sporazumu, suradnja će se odnositi na konkretne projekte iz oblasti nacionalne kulture i povijesti Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali i Republici Hrvatskoj, a posebno kroz film, kazališne predstave, izložbe, izdavaštvo, obilježavanje značajnih datuma i drugih oblika djelovanja.

Predsjednik Napretka Franjo Topić izrazio je zadovoljstvo potpisanim aktom i kao važnu stavku sporazuma naglasio je povezivanje, istaknuvši kako je Napredak upravo uvijek povezivao, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u čitavom hrvatskom narodu.

“Napredak ima podružnice od Dubrovnika do Vancouvera. Nadamo se da će zajednički projekti biti i realizirani, jer inače Napredak je već puno toga realizirao. Očekujem da ćemo zajedno s HUM-om u sinergiji i ovdje realizirati određene projekte”, kazao je Topić.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je i predsjednik HUM-a Srećko Boras, kazavši kako su višemjesečne dogovore, razgovore i planiranja okrunili potpisom sporazuma o vrlo tijesnoj suradnji između dva društva i izrazivši želju da se sporazumom započne nova era suradnje, priopćeno je iz HKD Napredak.

error: Content is protected !!