Neophodno usvojiti Zakon o trošarinama

Advertisements

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je u Sarajevu sa šefom Izaslanstva EU u BiH Lars-Gunarom Wigemarkom o nastavku provođenja ekonomskih reformi u BiH, pri čemu je istaknuta važnost usvajanja izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH, kao i ostalih zakonskih rješenja koja su predviđena Reformskom agendom.

Na sastanku je naglašeno da je došlo do zastoja u provođenju reformi, posebno onih koje se tiču investicijskih projekata, priopćeno je iz Ministarstva financija.

Bevanda je informirao Wigemarka o trenutnom statusu aranžmana između Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i BiH što je, također, uvjetovano provođenjem reformi i usvajanjem zakonskih rješenja prihvaćenih u Pismu namjere.

Na sastanku je istaknuto i da su u Ministarstvu financija i trezora BiH pri kraju procedure izrade proračuna  za iduću godinu, te da se nastoji postići dogovor za skoro usvajanje Globalnog fiskalnog okvira da bi se ispoštovali zakonski rokovi za usvajanje proračuna na razini BiH, ali i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!