Neretljak kao Dudić: Digao sidro nakon Čelika

GOŠK je bez pobjede ostao u pet vezanih duela, a onda – i bez trenera. Mati Neretljaku je dozlogrdjelo.
– Zaslužena pobjeda Čelika. Mene žalosti jedna druga stvar. Nismo ništa pokazali u 60 minuta. Zamislite da je bilo 60.000 ljudi, što bi onda bilo? Pa ovo se nikad nije desilo otkad sam ja tu. Nije nas bilo nigdje u prvom dijelu i na početku drugog… Nikad ovako nisam bio razočaran. Ili ću ja odgovarati za ovo ili pojedini igrači. Ovo nije valjalo ništa, grmio je Neretljak nakon poraza u Zenici 1:3.
Trpio je to par dana još, ali jučer je odlučio da mu je dosta. Bivši trener Orašja i Metalleghea, bivšim je postao i u GOŠK-u, koji će ostaviti na predzadnjem mjestu tabele, u grčevitoj borbi za ostanak. U Gabelu je stigao prije utakmice sa Željom u 12. kolu – koju je senzacionalno dobio, a zanimljivo da je njegov tim savladao i trenutnog lidera, Sarajevo. Ipak, nakon jedanaest utakmica i 12 osvojenih bodova odlučio je krenuti dalje. Zanimljivo, i njegov je prethodnik Feđa Dudić otišao nakon duela s Čelikom, no u 11. kolu GOŠK nije izgubio od Zeničana, nego odigrao bez golova.
Lavovima je svaka preostala utakmica planina od izazova, a samo u iduća tri kola ide Zrinjskom, čeka Želju pa gostuje u Širokom… J. S.

error: Content is protected !!