Neum: Održana donatorska večer za Udrugu ‘fra Slavko Barbarić’

U okviru programa znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji se održava 14. i 15. ožujka u Neumu, u četvrtak večer održana je donatorska večer s aukcijom slika za Udrugu “fra Slavko Barbarić” iz Međugorja.

Cilj donatorske večeri je prikupljanje sredstava koja će pomoći u stipendiranju studenata slabijeg imovinskog stanja, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Naime, Udruga “fra Slavko Barbarić” već godinama materijalno i duhovno skrbi za mlade talentirane ali i materijalno ugrožene studente.

Donatorska večer održana je pod pokroviteljstvom predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čovića.

On je tom prigodom istaknuo da je ovo treća donatorska večer, podsjetivši  da je puno darovitih i u potrebi koji zaslužuju potporu.

– Ostanimo i dalje privrženi našoj udruzi fra Slavka Barbarića, ostanimo privrženi dobrim dijelima i ovom našem zajedništvu – poručio je uz ostalo Čović, obraćajući se nazočnim.

Fra Karlo Lovrić, predsjednik Udruge fra Slavko Barbarić, zahvalio se svima koji su  odlučili za dobro djelo u korizmi i koji su sudjelovali u kupnji umjetnina za siromašne nadarene studente, priopćeno je iz Ureda za informiranje. 

error: Content is protected !!