Obitelj sumnja da je petnaestogodišnji dječak likvidiran!

Smrt učenika devetog razreda Osnovne škole “Dositej Obradović”, duboko je potresla stanovnike Doboja.

Obitelj je prijavila dječakov nestanak, a kako piše avaz.ba, do njegovog tijela istražitelje su odveli njegovi školski drugovi.

Porodicu Hidić šokirale su sumnje da je dječak sam sebi oduzeo život te su to oštro demantirali tvrdeći da dijete nije imalo nikakve probleme niti razlog da digne ruku na sebe.

– Tek je počeo sa životom. Niti se s kim zamjerio niti je imao razloga da uradi nešto takvo. Sumnjamo da je posrijedi nešto gore, odnosno da je likvidiran – kazao nam je Ismail Hidić (19), dječakov rođak.

Dodao je da obitelj čeka zvanične rezultate obdukcije, koja će otkriti tačne uzroke smrti. Prema nezvaničnim informacijama, navodno postoje i svjedoci da su dječaka likvidirala dvojica nepoznatih muškaraca.

– Smatramo da nije bilo razloga da Ahmed sebi oduzme život. Bojimo se da je likvidiran. Navodno je mučen pa likvidiran. Ali, sačekat ćemo obdukciju – kaže Hidić.

Prema riječima Dragane Kerkez, portparola Policijske uprave Doboj, još se utvrđuju okolnosti tragedije.

– Ne može se sa sigurnošću reći da mu je pozlilo pa da je pao ili skočio. Smrt je nastupila nakon pada, a još utvrđujemo što je dovelo do toga. Za sutra (danas, op. a.) naložena je obdukcija pa ćemo vidjeti šta je uzrok tragedije. U dosadašnjoj istrazi nijedan trag ne upućuje na ubojstvo – rekao je Kerkez za Avaz.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!