Obrana najavila svjedočenje optuženog za ubojstvo

Advertisements

Na narednom ročištu najavljeno je i sudsko medicinsko vještačenje optuženog Gorana Bilčara koje će obaviti psihijatar Milan Stojaković

BANJA LUKA – U banjolučkom Okružnom sudu završeno je izvođenje dokaza tužiteljstva na suđenju Goranu Bilčaru (27) optuženom za ubojstvo Bojana Milovanovića (29), koji je ubijen 18. listopada prošle godine u Banjoj Luci.

U ovom predmetu su, ali za kazneno djelo sudjelovanje u tuči, optuženi i Marko Mihailović (27) iz Banje Luke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Bosanske Dubice.

U nastavku ovog suđenja obrana je najavila svjedočenja svih optuženih, koji će izjave dati u svojstvu svjedoka.

Na ročištu je svjedočio Miroslav Kostrešević, policijski službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a, a koji je dao analizu kronološkog slijeda kretanja sudionika kritičnog događaja.

Na sljedećem ročištu najavljeno je i sudsko medicinsko vještačenje Bilčara koje će obaviti psihijatar Milan Stojaković.

U optužnici se navodi da je 18. listopada u periodu od 2.40 sati do 3.20 sati u banjolučkoj Ulici Nikole Pašića u pekari “Marčelo”, došlo do “prepirke” između Bilčara, Mihajlovića i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane. Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare i sjeli su u automobil Fiat, kojim je upravljao Đenadija, te su se uputili dalje niz ulicu, ali je nakon nekoliko stotina metara, on okrenuo vozilo i svi su se vratili prema pekari. Tamo su vidjeli Bilčarevu ekipu kako izlaze iz pekare i sjedaju u BMW. Đenadija zatim ponovo okreće svoj automobil, a suparnička grupa kreće za njima.

Par stotina metara dalje, kod banjolučkog parka Kupusište, oba vozila se zaustavljaju i dolazi do sukoba. U optužnici se dodaje da je Bilčar uzeo dizalicu iz prtljažnika svog automobila i bacio je prema Milovanoviću, a zatim ga dva puta ubo šrafcigerom, u vrat i sljepoočnicu. Od zadobivenih ozljeda, Milovanović je preminuo.

error: Content is protected !!