Odak: Slijedi nam zaokret k mladima, ali će cilj opet biti Druga ABA liga

Ispadanjem iz polufinala doigravanja košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski je ostao bez titule prvaka, ali i plasmana u Drugu ABA ligu, što je bio osnovni cilj kluba za ovu sezonu.

Ipak kako su se stvari odvijale po Plemiće od samog starta prethodnih ljetnih priprema, a zatim i nastavile tijekom čitave godine, nije neobično da su se vratili jedan korak nazad.

 – Primarni cilj na početku sezone je bio da osiguramo Drugu ABA ligu što neulaskom u finale prvenstva nismo uspjeli. Tijekom sezone smo imali puno nekih ozljeda i priključivanja igrača u kasnom dijelu priprema. Poremetila nas je teška ozljeda Luke Pandurića, Sven Smajlagić nije igrao 70 posto sezone, a trebao nam je biti glavna napadačka opcija, potom ozljeda Marka Šutala koji nije bio na dispoziciji nekoliko utakmica, a na kraju i Roberta Rikića koji je trebao biti veliko pojačanje, a nismo ga mogli koristiti u nekim od glavnih utakmica, posebno prvoj polufinalnoj, prisjetio se svih problema direktor kluba Vedran Odak.

 – Na kraju turbulentna sezona s puno sitnih ozljeda i problema koji su realno ipak utjecali na rezultat. U polufinalu smo igrali sa stvarno odličnom ekipom Sparsa koja je to potvrdila i u Drugoj ABA ligi. Prošle godine smo mi njih dobili, ove godine su nam uzvratili. Lako se moglo dogoditi i obratno, a naša najbolja šansa je bila u prvoj utakmici polufinala, dodao je.

Slijedi mali odmor, a mladi igrači koji imaju ugovor će vrlo skoro ponovno u trening.

 – Sljedeće sezone ćemo opet napasti ulazak u Drugu ABA ligu. Cilj je pružiti i veću priliku našim mladim, domaćim igračima jer u ove dvije godine to nismo mogli. Tu su ipak bile jače ekipe u jačem natjecanju i sad imamo priliku napraviti zaokret prema domaćem kadru. Naravno, uz pojačanja jer će nam svakako opet biti cilj da budemo konkurentni za najviše pozicije u BiH, kaže Odak.

Nekoliko iskusnih igrača ima ugovor na jednu plus jednu godinu, ali većina ih je slobodna.

 – Ovaj roster je ipak bio sklapan da se igra Druga ABA liga. U ovom obimu nam taj roster za sljedeću sezonu sigurno nije potreban i većina tih igrača neće ostati. I sami će sigurno tražiti angažman koji će im osigurati da igraju veće natjecanje od bh. lige, govori Odak i dodaje da će se uskoro govoriti i o statusu trenera Hrvoja Vlašića.

 – Kroz sljedeći period će se sve precizirati, o tome još nismo govorili. S naše strane postoji želja da ostane, ali trebamo sjesti i iznijeti razmišljanja obje strane, zaključio je Vedran Odak.

Otvoren i zanimljiv okršaj u finalu

Večeras u finalnu seriju doigravanja ulaze Široki i Spars.

 – Veoma zanimljivo finale, to su ekipe koje su pokazale, iskreno, možda i najviše. Sparsi su odlično odigrali Drugu ABA ligu, uz nekoliko kikseva u domaćem prvenstvu. Široki je mlada ekipa koja je imala prednost jer su igrali samo bh. ligu. Sparsi su ipak vukli na dva kolosijeka, tako da će oni imati prednost jer su manje potrošeni. Mislim da je sve otvoreno, odlučit će neko nadahnuće. Široki ima prednost domaćeg terena. Ako tu budu odlučivale zadnje minute onda prednost dajem Sparsima jer imaju iskustvo, dok je atleticizam, trka i snaga na strani Širokog, prokomentirao je Odak.

Hoće li treće mjesto imati značaj?

Upravni odbor KS-a BiH je na sjednici donio odluku da se utakmice za treće mjesto između Zrinjskog i Slobode ne igraju. Lani je treće mjesto odlučivalo o plasmanu u Drugu ABA ligu, ove sezone je drukčije jer nije nastupala Igokea.

– Postoji možda šansa ako se proširi ABA liga 1, pa da možda bude otvoreno mjesto u Drugoj ABA ligi. S tim bi ponovno bila aktualna priča tko je treći. Na Upravnom odboru je dogovoreno i da se igraju kvalifikacije između nas i Slobode ako se otvori prilika za ulazak u Drugu ABA ligu, pojasnio je Odak. Er. B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!