Odbačena disciplinska tužba protiv Dalide Burzić

Odlukom Prvostupanjske disciplinske komisije Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH od 12. veljače 2019., odbijena je disciplinska tužba protiv glavne tužiteljice Tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ) Dalide Burzić.

“U svom obrazloženju, Komisija iznosi stav da tužena, radnjama koje su joj disciplinskom tužbom stavljene na teret u ovom disciplinskom postupku, nije prekoračila granice dopuštene slobode izražavanja nositelja pravosudnih funkcija, kojima bi počinila disciplinske prekršaje u svezi odredaba iz čl. 4.1. Kodeksa tužiteljske etike“, priopćeno je iz VSTV-a BiH. Odluka Prvostupanjske disciplinske komisije VSTV-a BiH nije konačna i protiv nje se može izjaviti žalbu Drugostupanjskoj disciplinskoj komisiji VSTV-a BiH.

Tužba protiv Burzić je podnesena zbog disciplinskih prekršaja, točnije zbog njezine komunikacije s oštećenim u predmetu Tužiteljstva SŽ-a, poznatom u javnosti kao predmet “Memić”, kao i javnih istupa vezanih za isti predmet. Inače, VSTV BiH je na posljednjoj sjednici Dalidu Burzić imenovao za sutkinju Suda BiH. Kako je potvrđeno za Klix, VSTV će na narednoj sjednici, zakazanoj za 6. i 7. ožujak 2019., razmatrati imenovanje v.d. glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva SŽ-a.

error: Content is protected !!