Optužbe protiv HDZ-a izgovor za velikobošnjačku politiku

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i voditelj Odjela za ustavno-pravna pitanja HNS-a Bariša Čolak izjavio je da su optužbe da HDZ dijeli BiH i da vodi “Tuđmanovu politiku” samo izgovor za drugu politiku – velikobošnjačku.

On je ocijenio kao običnu glupost izjavu predsjednika DF-a Željka Komšića da “HDZ BiH dijeli državu i da vodi politiku Franje Tuđmana”.

“Kako mislite da Hrvati mogu podijeliti BiH s obzirom na disperziju Hrvata. To je samo izgovor za ovu drugu politiku – velikobošnjačku. Građanska BiH znači dominacija većinskog naroda. Imali smo to i u bivšoj državi, to ne vodi ničemu. Mislim da što prije ljudi to shvate biće nam svima bolje”, rekao je Čolak za televiziju N1.

Komentirajući najavljenu kandidaturu Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Čolak je rekao da je to već viđeno i podsjetio na takva dva slučaja ranije.

“Ako neko misli da će to stabilizirati političke prilike u BiH onda se vara. Ako nema podršku hrvatskog naroda onda ne može biti hrvatski član Predsjedništva BiH”, dodao je on.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!