Otac žigosane učenice: Moja kći prima nove prijetnje

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede, priopćeno je iz Policijske uprave zadarske

ZADAR – Adem Shala, otac žigosane djevojke iz Zadra, za N1 je kazao kako njegova kćer i jučer primala prijetnje.

“Moja kći prima nove prijetnje. Nazvala me i kaže kako su joj rekli da ne smije nikom ništa prijaviti, rekla je da ne smije izaći iz škole. Idem prvo u školu i prema policiji”, kratko nam je kazao.

Podsjetimo, zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova “U” opekao školsku kolegicu i kolegu, podnijela državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede.

Podnesena kaznena prijava protiv učenika

“Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za tjelesnu ozljedu.

Prema maloljetniku je nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog tjelesne ozljede”, priopćeno je jučer iz Policijske uprave zadarske.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se “stručna služba škole uključila pravovremeno” te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

Ministrica Divjak: ‘Izjave ravnatelja neprimjerene’

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak prekjučer je izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocijenila u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Slučaj je jučer komentirao i zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac koji je zatražio hitnu reakciju svih državni institucija.

“Kao predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina smatram nužnim da se obratim zbog događaja u zadarskoj školi gdje je dvoje učenika žigosano tako da im se na dijelovima tijela upisalo slovo U, i jednoj je učenici pritom rečeno – evo sad možeš reći da si ustašica”, rekao je Pupovac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!