Ozbiljni problemi u radu Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a

Advertisements

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica razgovarao je u srijedu u Mostaru s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a Enizom Čolakovićem.

Na sastanku je bilo riječi o problemima funkcioniranja Zavoda koji zbog nagomilanih problema ne može u potpunosti ispuniti svoju temeljnu zadaću – učinkovitu provedbu javno-zdravstvene djelatnosti orijentirane unaprjeđenju i očuvanju zdravlja populacije.

“Evidentno je kako postoje ozbiljni problemi i poteškoće u radu Zavoda i na tu činjenicu danas sam upozorio Čolakovića”, kazao je ministar Opsenica, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Istaknuo je kako je Vlada u 2015. godini iz županijskog Proračuna, Zavodu povećala izdvajanja za 45.000,00 maraka, a u 2016. godini za dodatnih 30.000,00 maraka, tako da, uz druge izvore financiranja, Zavod izravno iz Proračuna HNŽ-a sada dobiva 155.000,00 maraka na godišnjoj razini.

Vlada HNŽ-a je također izmjenama i dopunama Proračuna za 2016. godinu Zavodu dodatno osigurala 80.000,00 maraka, s ciljem stvaranja boljih materijalnih uvjeta za njegov rad, te prethodno u 2016. godini Zavodu doznačila i 9.643,50 maraka za kupnju tehničke opreme neophodne za izvođenje deratiziranja.

“Unatoč stalnom povećanju financijskih sredstava, nezadovoljstvo javnosti radom Zavoda sve je izraženije. Stoga sam ravnatelju Čolakoviću kazao da od njega i svih uposlenika očekujem da budu na razini zadaće ili ću u protivnom biti primoran predložiti Vladi nužne promjene u toj Ustanovi, na dobrobit svih građana naše županije”, zaključio je ministar Opsenica.

Ravnatelj Čolaković zahvalio je ministru na današnjem susretu, potvrđujući kako Zavod ima određenih poteškoća u radu te iskazavši spremnost za daljnjom suradnjom i zajedničkim naporima na njihovu otklanjanju, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!