‘Pala’ dvojica dilera, oduzeti droga i oružje

U akciji “Pino – Trebević”  uhićen je Jasmin A. zvani Žuti kod kojeg je nađeno više od kilogram marihuane, dok je u stanu Emira B. na Alipašinom Polju pronađeno 28 paketića iste droge, bomba i pištolj

SARAJEVO – Pripadnici odjeljenja za borbu protiv zlouporabe opojnih droga MUP-a Sarajevske županije uhitili su u četvrtak u dvije odvojene akcije dvojicu osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako prenosi Faktor, u akciji “Pino – Trebević” provedenoj na lokalitetu Ravne na Trebeviću, uhićen je Jasmin A. zvani Žuti (35). Kod njega su istražitelji prilikom pretresa pronašli i oduzeli više od kilograma marihuane, namijenjene za daljnju prodaju.

U drugoj akciji, provedenoj na području općine Novi Grad, uhićen je Emir B. (47), kojem se, osim nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga, na teret stavlja i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, kao i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

On se sumnjiči da je zajedno sa N. M., K. H., H. B. i S. V., u periodu od siječnja do ožujka ove godine, a sam poslije njihovog uhićenja, ostvarivao kontakte sa dosad neidentificiranim osobama od kojih je kupovao marihuanu, speed i pribor za prepakiranje i pripremanje droge za daljnju prodaju. Drogu je zatim preprodavao u naselju Alipašino Polje.

Njega su policajci pretresli prilikom privođenja u Švrakinom Selu i kod njega pronašli i oduzeli dva bojeva metka. Potom su u pretresu stana koji koristi u Ulici Semira Frašte na Alipašinom Polju pronašli i oduzeli 28 paketića sa marihuanom, ručnu bombu M-93, pištolj sa okvirom i jednim metkom i mobitel.

Iz MUP-a Sarajevske županije za Faktor je potvrđeno da će obojica uhićenih nakon krim-obrade u MUP-u, uz izvještaje o počinjenom kaznenom djelu, biti predani u nadležnost Tužiteljstva Sarajevske županije.

error: Content is protected !!