Palica kojom je pretučen novinar pronađena slučajno

Palica, za koju se vjeruje da je njom 26. kolovoza prošle godine u banjolučkom naselju Obilićevo pretučen novinar RTV BN Vladimir Kovačević (37), pronađena je sasvim slučajno dan kasnije.

To se moglo zaključiti iz iskaza svjedoka na suđenju banoalučkom bokseru Marku Čoliću (32), optuženom da je, zajedno sa odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, pokušao ubiti Kovačevića.

Svjedok Dragan Matić, vlasnik firme “Tip Top”, rekao je da ga je 27. kolovoza prošle godine neko pozvao da očiste krv u ulici gdje je novinar pretučen, te je on i otišao sa sinom, a koji je ostao u vozilu.

– Bilo je to oko dva sata nakon podneva. Ispred ulaza sam vidio ženu koja čisti. Ona je rekla da je to već očistila. Tu sam potom vidio crnu palicu, pri vrhu iskrivljenu, rekao je Matić.

Dodao je da mu je ta žena potom rekla da će zvati Kovačevićevog oca, koji je bio u zgradi, što je i učinila. Kovačevićev otac Stanoje potom je sišao i pozvao policiju.

Matić je tog 27. kolovoza, zapravo, sreo Snježanu Macanović, koja godinama čisti dva ulaza u zgradu, uključujući i onaj gdje živi Vladimir. Ona je također svjedočila i ispričala da je čistila krv, a onda je došao čovjek iz firme “Tip Top”, te je upitao gdje se dogodio napad.

– A zatim me je upitao ‘što je ovo’, prisjetila se Macanovićeva, te rekla da prije dolaska Matića nije ni vidjela palicu. Ubrzo je, dodala je, pozvala Vladimirovog oca, koji je sišao i pozvao policiju.

Svjedočili su i Miroljub Jurić, vlasnik kluba “Balkan”, te Žarko Kovačević, menadžer tog ugostiteljskog objekta, a u kojem su kao redari radili i Čolić i Dukić. Jurić je potvrdio da je Čolića i Dukića viđao zajedno i mimo posla.

Žarko Kovačević potvrdio je da je Čolić, u noći kada je novinar napadnut, radio u “Balkanu”, ali se nije mogao sjetiti je li optuženi na posao došao u 22 ili 23 sata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!