Petnaestogodišnji dječak poginuo pri padu s 50 metara visine

Petnaestogodišnji dječak A. H. poginuo je prilikom pada sa stijene visoke više od 50 metara u napuštenom kamenolomu u Doboju, saznaje Srpskainfo.

Tijelo dječaka nađeno je u srijedu oko 22 sata, a jučer nije bilo poznato kako je dječak pao sa stijene.

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez rekla je za Srpskainfo da je nestanak dječaka prijavljen u srijedu oko 19.50 sati.

– Nakon prijave pokrenuta je velika akcija potrage, a uključen je veliki broj policajaca. Policijskoj stanici Doboj 2 oko 22.10 prijavljeno je da je u napuštenom kamenolomu u blizini željezničke stanice pronađeno tijelo dječaka – rekla je Kerkezova.

Zbog ove tragedije svi u Doboju su juče bili potreseni i kažu da je njihov grad u sedam dana drugi put zavijen u crno, jer je prošle sedmice preminuo još jedan maloljetnik. Međutim, juče niko nije znao kako se desila nesreća, da li je dječak slučajno pao sa tog mjesta, ili je možda sam sebi oduzeo život.

– To je mjesto gdje se maljoletnici okupljaju i druže. Da li je on tu otišao da čeka društvo pa slučajno pao, ili je nešto drugo u pitanju, to niko ne zna. Čuo sam da je prizor bio stravičan, da je tijelo bilo baš polomljeno – ispričao je jedan od mještana.

Izvor blizak istrazi ispričao je da se učenik požalio da je bolestan i nastavnici su ga ranije pustili da ode kući.

Međutim, kada nije došao kući majka je krenula da ga traži i sve prijavila policiji. On ističe da nije poznato da je učenik imao neke probleme, niti je išta upućivalo da bi mogao oduzeti sebi život.

Direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ Vedran Gligorić rekao je da je nesretni dječak pohađao ovu školu i da je bio učenik devetog razreda.

– Prošle godine došao je u našu školu zajedno sa mlađim bratom i sestrom. Kolege kažu da je bio primjeran učenik i da nije pravio probleme. Ništa nije ukazivalo na to da je moglo doći do nesreće – rekao je Gligorić.

Prema njegovim riječima A. H. je u srijedu oko 16.30 sati otišao iz škole i to su snimile nadzorne kamere.

– Oko 20.30 sati njegova majka se javila meni i reka da se nije pojavio kući. Nakon toga smo pokrenuli potragu. O nestanku dječaka smo obavijestili javnost i preko društvenih mreža. Kontaktirali smo i druge roditelje i učenike – kaže Gligorić.

Dodaje da su druge kontaktirili kako bi vidjeli šta je maloljetnik pričao, o čemu je razmišljao, te gdje je mogao otići i sa kim.

– Pregledali smo i video nadzor u školi i vidjeli da je izašao u isto vrijeme kao jedna žena i ona nam je rekla da se uputio prema gradskom mostu. Jedna od učenica nam je rekla da se on nedavno slikao kod kamenoloma koji je u tom istom smjeru kao i most. Obavjestili smo policiju i oni su istragu usmjerili u tom pravcu. Kasnije smo čuli da je nađeno tijelo dječaka – pojasnio je Gligorić.

Dodao je da nemaju zvanične informacije o tome kako je nastradao njihov učenik, ali ističe da u njegovom ponašanju tog dana, ali i ranije, ništa nije upućivalo na to da bi se mogla desiti neka tragedija.

On je istakao da je ovo veliki šok za sve učenike i nastavnike, a pogotovo što se nesreća desila pred ljetnji raspust kojem su se svi radovali.

Gligorić je dodao da je njihova škola poznata po dobroj atmosferi koja vlada izmađu učenika, ali i između nastavnika.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj Mladen Simić izjavio je da u podnožju nekadašnjeg kamenoloma pronađeno beživotno tijelo A.H. 2004. godište.

– Detaljno smo obavili uviđaj, u međuvremenu ćemo izdati određene naredbe za vještačenje, među kojima i naredbu za obdukciju i poslije toga svega ćemo moći reći o čemu se ovde radi. Izuzećemo krv i određene tragove, a procjenićemo šta je još potrebno od vještačenja – izjavio je Simić nakon završenog uviđaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!