Polaganje vijenaca po profesiji i za medije je egzibicionizam

Advertisements
Hrvatska republikanska stranka (HRS) smatra kako je “polaganje vijenaca po profesiji i za potrebe medija egzibicionizam” te navodi kako ta stranka neće sudjelovati u tome.

Kako je priopćeno iz HRS, ovih danas po pojedinim lokalnim medijima, kao i gradskim kuloarima, ta stranka spominje se u negativnom kontekstu zbog toga što se njezini predstavnici nisu pojavljivali na službenim polaganjima vijenaca i obilježavanjima obljetnica Domovinskog rata.

HRS, navodi se u priopćenju, svoje domoljublje pokazuje na drukčiji način, pa je tako, među ostalim, HRS tražio raspravu u Gradskom vijeću Širokog Brijega o optužnicama protiv zapovjednika HVO-a i generala Miji Jeliću, što je odbijeno, a na Predsjedništvu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) HRS je tražio od predsjednika Federacije BiH da uputi apelaciju Ustavnom sudu po pitanju Zakona o braniteljima, što je također odbijeno.

“Baština žrtve naših branitelja živi se svaki dan. Kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna, svaki dio našega rada i svaka naša odluka mora biti donesena mišlju kako prema tim ljudima imamo dug kojeg nikada nećemo vratiti. Slikati se, snimati, paradirati pred javnošću na dane obljetnica, a kad se svjetla pozornice ugase, raditi isključivo za neke svoje osobne i partijske interese nije ono zbog čega je HRS ušao u politički ring”, stoji na kraju priopćenja HRS-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!