Policija se oglasila o filmskoj potjeri

MUP Sarajevske županije oglasio se o filmskoj potjeri u Sarajevu u srijedu navečer i uhićenjem Benjamina Spahovića i Nedima Hasića kod zgrade OHR-a, koji su nešto ranije opljačkali benzinsku crpku u Vogošći.

Njih dvojica su otprije poznati policiji. Benjamin Spahović je bio sudionik srbijanskog reality showa, te je u vezi sa Minom Hadžijusufović kojoj je prije nekoliko dana zapaljen automobil na Dobrinji.

Kako su naveli u policiji, oko 19.15 sati Sedma PU je u Ulici Igmanska, općina Vogošća, obaviještena da je izvršeno razbojstvo nad radnicima na benzinskoj crpki “Hifa Petrol”.

– Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom Rover, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekala druga nepoznata osoba, udaljila u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za njim, a nakon toga vozilo sustigli u Ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, priopćeno je iz MUP-a.

Kako dalje navode policijski službenici su blokirali put, a vozač Rovera, pokušao je da prođe pored službenog vozila u čemu nije uspio, kojom prilikom je ostvario kontakt sa službenim vozilom Suzuki Vitara, oštetivši to vozilo, nakon čega su spriječeni u daljem bijegu.

– U spomenutom vozilu su zatečene osobe B. S., rođen 1997. godine u Sarajevu i N. H., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo ‘Razbojništvo’, oni su lišeni slobode i predani u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a. O događaju je obaviješten i dežurni tužitelj Tužiteljstva. Očevid su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a na mjestu razbojstva, a potom i na mjestu uhićenja osumnjičenih.

– Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu Rover nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U tijeku kriminalističke obrade, pronađen je novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenja kaznenog djela, priopćeno je iz policije.

error: Content is protected !!