Predložen pritvor jednom od organizatora krijumčarenja

Tužiteljstvo BiH uputilo je prijedlog za određivanje pritvora 31-godišnjem Almiru Krnjiću osumnjičenom za organizirani kriminal.

Osumnjičeni je pod istragom kao pripadnik organizirane kriminalne skupine, koja je vršila krijumčarenje oružja i streljiva iz BiH prema Sloveniji i zemljama EU, radi prodaje na ilegalnom tržištu naoružanja, te korištenja u izvršenju kaznenih djela.

Za osumnjičenim su policijske i sigurnosne agencije tragale više dana, nakon što su policijska tijela Republike Slovenije, zaustavili i otkrili specijalno prepravljeno vozilo BH registracijskih oznaka, koje je korišteno za krijumčarenje oko 20 automatskih pušaka, streljiva i opreme, koje su otkrivene i zaplijenjene u Sloveniji.

Nakon što je ostvarena međunarodna suradnja, provedene su aktivnosti i pretresi na više lokacija u BiH, kako bi se otkrile i identificirale sve osobe uključene u organiziranu kriminalnu skupinu, koja je vršila nabavku i krijumčarenje naoružanja iz BiH, prema Sloveniji i dalje prema zemljama EU, sa ciljem da bude prodano na ilegalnom tržištu naoružanja, te korišteno za izvršenje teških kaznenih djela u zemljama EU.

Operativnim radom, osumnjičeni Krnjić identificiran je kao jedan od organizatora ilegalnog transporta i krijumčarenja naoružanja, nakon čega je lišen slobode i ispitan.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH, kao i u suradnji sa partnerima iz Slovenije u međunarodnoj operaciji, nastavlja aktivnosti na identificiranju i lišenju slobode svih osumnjičenih pripadnika navedene organizirane kriminalne skupine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!