PREDSTAVLJEN PROGRAM Mostar se priprema za doček Nove godine

Kako bi predblagdansko ozračje u gradu na Neretvi bilo potpuno, na šetnici se u ponedjeljak s početkom u 11 sati otvaraju blagdanske kućice koje će posjetiteljima nuditi kupovinu ručnih radova te raznovrsnih slastica, kao i domaćih kućnih proizvoda

Grad Mostar organizira “FEstival NOve Mostarske ENergije” i doček Nove 2018. godine na otvorenom u suradnji sa Forumom Mostar 2024., koji okuplja najveći broj mostarskih umjetnika i djelatnika iz oblasti kulture koji, između ostalog, pripremaju i kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Obzirom da se Nova godina bliži, tim povodom u Gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen bogat program koji će trajati dva dana na mostarskoj šetnici.

Novogodišnji program

Književnik Mirko Božić najavio je kako će dan prije samog dočeka Nove, 30. prosinca, Mostarci imati priliku slušati mlade domaće bendove.

”Taj dan će nastupiti ‘Tale Quale’, ‘Floridus’, ‘Smooth Groove’, ‘Blues karavan’ i ‘Malter Ego’. Na sami doček Nove godine, večernji program će započeti “Mostar rock school blues bandom”, a nakon njih nastupaju “Zoster”, “Mostar Sevdah Reunion” i “Sinergija”. Pored programa za odrasle, bit će organiziran program i za djecu koji će trajati od 27. do 29. prosinca u prostorijama ‘školaonice’ pored šetališta, gdje će biti održane književne, glazbene, dramske i arhitektonske radionice, kao i niz programa za djecu. Kada je u pitanju zabavni program, prisutne će pored Borisa Čerkuća, zabavljati i Omer Hodžić, mostarski stand up komičar”, kazao je Božić.

Atila Aksoj, glazbenik i producent poznatog benda Zoster izjavio je kako mu je drago što će nastupiti u Mostaru na dočeku Nove godine.

”Izuzetno mi je drago što je ovo mostarska Nova godina i nadam se da će dosta ljudi doći, da će izaći vani da se skupa zabavimo”, kazao je Aksoj koji je obećao dobar provod na šetnici.

Dragi Šestić, producent i glazbenik jednog od najpoznatijeg sastava na Balkanu, Mostar Sevdah Reuniona, kazao je kako ovaj bend za doček Nove godine svim Mostarcima sprema iznenađenje te obećava dobar provod.

”Drago mi je što ćemo imati priliku nastupiti zajedno sa Zosterom, ali i mladim mostarskim nadama. Smatram kako je muzička scena u Mostaru itekako jaka i ovim putem pozivam sve da nam se pridruže na dočeku, posebice jer sve prisutne očekuju iznenađenja”, kazao je Šestić.

Dalibor Nikolić, akademski kipar osmislio je plakat koji će krasiti mostarske ulice najavljujući doček Nove na otvorenom. Plakat sadrži jarku ljubičastu boju, koja je, prema Nikolićevim riječima, jedinstvena i izdvaja se od drugih plakata.

”Željeli smo boju magičnosti, ali koja nije kič i izabrali smo ljubičastu. Čak nismo ni znali  da je proglašena bojom godine od strane proizvođača grafičke industrije. Plakat sadrži novogodišnji ukras koji sadrži simbol Starog mosta. Prve reakcije vezane za plakat bile su pozitivne i mi smo zadovoljni, jer smo htjeli diskretnom notom prezentirati znakovitost i biti malo originalniji od eventualne konkurencije”, kazao je Nikolić.

Kućice na šetnici

Kako bi predblagdansko ozračje u gradu na Neretvi bilo potpuno, na šetnici se u ponedjeljak s početkom u 11 sati otvaraju blagdanske kućice koje će posjetiteljima nuditi kupovinu ručnih radova te raznovrsnih slastica, kao i domaćih kućnih proizvoda.

Admira Čustović, savjetnica za turizam Grada Mostara pozvala je sve one koji žele izložiti svoje proizvode u kućicama da se jave u Grad Mostar, a pozvala je i mlade glazbenike iz našeg grada, koji žele svojim učešćem obogatiti predblagdansko ozračje, također da se jave na istu adresu.  S.P.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!