Pronađeno vozilo i puške kojima je ubijen Krunić, sumnja se da je jedan ubojica pobjegao u inozemstvo

Policija Republike Srpske (RS) pronašla je vozilo koje su koristili izvršioci ubojstva banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, kao i dvije puške i odbačene okvire automatskih pušaka – potvrdio je direktor entitetske policije Darko Ćulum.

– Imamo lice koje je izvršilo napad na Slavišu Krunića i njegovu pratnju. Jedno lice je u tom napadu smrtno stradalo, jedno je lišeno slobode, a za trećim licem tragamo – podsjetio je Ćulum.

Najavio je i da će biti raspisana međunarodna potjernica za odbjeglim Benedijem Đukanovićem.

-Obaviještene su sve policijske agencije na nivou BiH, te policije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, tako da se istraga intenzivno provodi u cijelom regionu – rekao je direktor policije RS-a.

U ovom momentu, kaže, ne može se govoriti o motivima ubistva, iako imaju određene indicije i da MUPRS-a čini sve da bude potpuno rasvijetljeno ubistvo Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića. 

Ćulum je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da su braća Nermin i Armin Ćulum bili privođeni, jer su oni bili ranije u kontaktima sa izvršiocima ovog krivičnog djela, kao i da su pušteni na slobodu nakon 24 sata, što je bila zakonska obaveza.

Policija RS-a podnijela je jučer izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. Travnja u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile krivično djelo teško ubojstvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubistva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu.

Komemoracija Slaviši Kruniću i njegovom pratiocu Žarku Pavloviću održana je jutros u kompaniji “Sector Security”, u jednoj od Krunićevih firmi.

Njegov otac Drago je rekao da u ovom slučaju “nije u pitanju politika, već plaćeno ubistvo“.

– Izražavam nadu da će MUP za koji dan riješiti ubojstvo – dodao je on.

Slaviša Krunić bit će sahranjen danas u Glamočanima kod Laktaša.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!