Putin kaže da želi uspostavu potpunih odnosa sa SAD-om

Ruski predsjednik Vladimir Putin je izjavio tijekom sastanka s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom da želi “uspostaviti potpune odnose sa Sjedinjenim Državama” unatoč brojnim neslaganjima dviju suparničkih sila.

“Imam dojam da je predsjednik Sjedinjenih Država sklon nastavku kontakata između Rusije i Sjedinjenih Država. Mi smo više puta ponovili da želimo uspostavu potpunih odnosa”, rekao je Putin na početku razgovora s Pompeom u Sočiju na Crnom moru.

“Bilo bi poželjno da vaš posjet Rusiji donese koristi odnosima Rusije i Sjedinjenih Država i pridonese njihovom razvoju”, dodao je, prenosi Hina. Putin je pozdravio “dosta objektivnu” istragu specijalnog savjetnika Roberta Muellera kojom je zaključeno nepostojanje dosluha između Donalda Trumpa i Moskve i te optužbe nazvao “bezveznima”. On nije spomenuo da je to izvješće utvrdilo rusko upletanje u američke predsjedničke izbore 2016., koje je Rusija uvijek opovrgavala.

“Neka područja suradnje su izvrsna, u vezi Sjeverne Koreje, Afganistana, tu dobro radimo, kao i u borbi protiv terorizma”, naglasio je Mike Pompeo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!