Rijeke još uvijek divljaju

Situacija u Srednjobosanskom kantonu još uvijek je alarmanta. Putna komunikacija prema brojnim mjestima je i dalje blokirana usljed izlijevanja Lašve i Vrbasa, a sva raspoloživa mehanizacija je na terenu.Najgora situacija na području Lašvanskog sliva zabilježena je na području Kaonika gdje je usljed izlijevanja rijeke Lašve poplavljeno više desetina domaćinstava i motornih vozila koja su ostala parkirana ispred dvorišta. Alarmantno je bilo i u Gornjem Vakufu gdje je klizište srušilo dvije kuće. Ekipe Federalne uprave civilne zaštite te općinske službe civilne zaštite danas su na ovim područjima pružale pomoć unesrećenim mještanima, prenosi klix.ba

Na području Busovače proglašeno je i stanje elementarne nepogode zbog brojnih poplava i odrona, a to je potvrdila šefica Civilne zaštite Općine Busovača Nevenka Gavranović. Ovakve poplave niko ne pamti unazad 35 do 40 godina, a sve službe su aktivirane na sanaciji štete i sprečavanju većih problema.

Zbog poplave je obustavljena i nastava u svim školama u Busovači, a problemi sa vodosnabdijevanjem zabilježeni su u svim gradovima pogođenim poplavama.

U Bugojnu su određena naselja bez snabdijevanja električnom energijom, a vodena bujica oborila je dalekovod zbog čega se strahuje od još većih problema.

Štete u Srednjobosanskom kantonu još uvijek se ne mogu izmjeriti, sve službe se još uvijek nalaze na terenu, a pred mještanima pogođenih područja poplavama je besana noć.

Uživo Vrbaski most, snimili smo pad dalekovoda, užas. Nakon pada dalekovoda ostalo je nekoliko naselja bez električne energije.

Gepostet von Bugojno Danas am Sonntag, 3. Februar 2019

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!