Ružičnjak iz Mostara provodi projekt o oralnoj i dentalnoj higijeni

Udruga mladih “Ružičnjak-Los Rosales” Mostar priopćila je u srijedu da provodi projekt pod nazivom “Oralna i dentalna higijena kod djece i mladih s teškoćama u razvoju” čiji je cilj poboljšanje ostvarenja prava na adekvatnu zdravstvenu zaštitu i prevenciju oralnog/dentalnog zdravlja.

 Zahvaljujući potpori Australijskog veleposlanstva za BiH u Beču, implementiranje projekta podrazumijeva održavanje edukacijskih radionica o prevenciji i očuvanju oralnog/dentalnog zdravlja kod te osjetljive kategorije društva.

 Projektom će biti obuhvaćeno oko 120 djece i mladih s različitim stupnjem razvojnih teškoća i različite kronološke dobi, s područja Grada Mostara i šire.

 Inače, već dugo godina evidentan je problem provođenja adekvatnih stomatoloških usluga za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, nedostatka medicinskog osoblja obučenog za rad s tom populacijom, kao i nepostojanje preventivnih programa očuvanja oralnog/dentalnog zdravlja. 

 Pored očuvanja i unapređenja zdravlja, redovni stomatološki pregledi i usluge su osnovni preduvjet za izjednačavanje mogućnosti, odnosno da i ta kategorija društva ravnopravno s ostalim građanima ostvaruju svoje pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu, navodi se u priopćenju.

error: Content is protected !!