Šarac: Celje je za mene u ovom trenutku najbolja opcija

Celje je stvarno dobar klub koji redovito igra SEHA ligu, ali i značajnu ulogu na europskom nivou. Bilo je još dosta klubova u igri, ali ne bih govorio o kome se radi, kazao je Josip Šarac koji u Sloveniju seli ljeta 2018.

Nekoliko igrača ljubuškog Izviđača je, unatoč negativnom skoru u sezoni SEHA lige, iskoristilo izlog jednog od najjačih europskih klupskih rukometnih natjecanja, i iskazalo svoj nesporni talent.

Među njima je pomalo neočekivano tako rano iskočio i Josip Šarac (rođen 28. veljače 1998. godine) od kojeg se možda očekivalo da tek od sljedeće sezone na seniorskoj razini pokaže svoju darovitost. Šarac je međutim bio jedan od najboljih igrača Skauta, posebno prošle jeseni, a to mu je ovih dana donijelo i transfer u aktualnog slovenskog prvaka, Celje, najtrofejniji tamošnji klub koji je između brojnih domaćih naslova bio i europski prvak 2004. godine.

Šarac će u Celje preseliti na ljeto 2018. godine, a potpisao je ugovor na tri sezone.

– To je bila najbolja opcija koju sam mogao izabrati u ovom trenutku. Stvarno dobar klub koji redovito igra SEHA ligu, ali i značajnu ulogu na europskom nivou. Bilo je još dosta klubova u igri, ali ne bih govorio o kome se radi, kazao je Josip Šarac.

Dosta igrača s Balkana je preko slovenskih klubova napravilo neku vrstu međukoraka do odlaska u najjače europske lige.

– Celje je jako razvijen klub i nadam se da ću i ja imati sličan put. Sad sam napravio stepenicu više, ali se nadam da mogu i dalje, prokomentirao je Šarac koji je naglo bljesnuo minule sezone.

– Reprezentacija mi je dala samopouzdanje (prošlog ljeta je Šarac postao europski doprvak sa Hrvatskom, op.a.), dobro sam tempirao formu i za prvenstvo i krenulo je od prve utakmice. A onda je išlo sve bolje dok smo u isto vrijeme mi igrači stalno bili u izlogu SEHA lige.

Poslije svih odličnih igara dobio je poziv u A reprezentaciju Hrvatske.

– Na pripremama sam bio samo dva dana, ali sigurno da je svakom igraču san igrati u nacionalnom dresu, pogotovo za A reprezentaciju. Nisam očekivao ovako rano poziv, ali se dogodilo i to, priča lijevi bek Skauta.

Samo dva dana treninga pod vodstvom Line Červara uzrokovan je zdravstvenim problemom koji ga je pogodio – mononukleoza.

– Nitko ne zna razlog zašto se to dogodilo, ali sad me očekuje duža stanka. Već dva i pol mjeseca nisam odigrao utakmicu, a mislim da ću imati stanku negdje do u kasnu jesen, zaključio je Josip Šarac.

Vjerujem u svoje suigrače

Dok se bavi vlastitim oporavkom Šarac mora kolege u Izviđaču, i njihovu borbu za obranu naslova prvaka BiH, pratiti s tribina. Za igrača uvijek teža opcija nego pokušati pomoći na samom sportskom borilištu.

– Mislim da će gostujuća utakmica u Banjoj Luci sve pokazati. Vjerujem u suigrače da će uspješno proći ovo gostovanje, izjavio je mladi igrač Skauta.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!