SDS dopunio kaznenu prijavu protiv direktora RTRS-a

SDS  je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka uputio dopunu kaznene prijave protiv generalnog direktora Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Draška Milinovića zbog, kako je obrazloženo, zlouporabe službenog položaja.

“Iz izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a vidljivo je da je Milinović, mimo Programa javnih investicija RS-a za razdoblje 2016.-2018., izdvojio sredstva za projekt `Opremanje Radio-televizije RS` u iznosu od pet milijuna KM. Milinović je realokacijom financijskih sredstava, mimo odobrenog proračuna za javne investicije, izvršio kazneno djelo zlouporabe službenog položaja“, navode iz SDS-a te napominju da su se na dopunu ranije podnesene kaznene prijave odlučili zbog osnovane sumnje da Milinović nije izvršio pravdanje utrošenih sredstava u iznosu od pet milijuna KM za navedeni projekt. U ovoj stranci očekuju od nadležnog tužiteljstva da ispita dostavljene navode i razmotri navode iz revizorskog izvješaja nedavno smijenjenog revizora Duška Šnjegote. Nadalje ukazuju da je osobito simptomatična činjenica da je Šnjegota podnio ostavku na mjesto glavnog revizora svega nekoliko dana nakon što su mediji prenijeli informaciju da trpi javne pritiske zbog navoda iz revizorskog izvještaja.

“Je li i Milinović prijetio Šnjegoti zbog kritika na račun poslovanja RTRS-a na sastanku u jednom banjalučkom ugostiteljskom objektu krajem kolovoza, o čemu su mediji izvještavali, ostaje da se vidi i da nadležno tužiteljstvo ispita“, zaključuju u SDS-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!