Sinu odvjetnika tri godine zatvora

Ado Balijagić dobio je jedinstvenu kaznu zatvora zbog kaznenih djela podstrekavanja na ubojstvo, razbojništva, te za ugrožavanje sigurnosti

Županijski sud u Sarajevu izrekao je prvostupanjsku presudu Adi Balijagiću, sinu tuzlanskog odvjetnika Faruka Balijagića, izrekavši mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, zbog podstrekavanja na ubojstvo, razbojništva, te za ugrožavanje sigurnosti.

Kako je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, Balijagić je osuđen po svim točkama optužnice kojom ga je tužiteljstvo teretilo, a ovom presudom ujedno mu je produžen i pritvor.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo je početkom prosinca 2015. godine okončalo istragu i podiglo optužnicu protiv Faruka Balijagića i njegovog sina Ade, kojima je na teret stavljeno više kaznenih djela.

Podsjetimo, nakon uhićenja Balijagića, ali i tijekom istrage, teretili su se da su djela počinili na štetu Adnana Maglića. Balijagići su uhićeni sredinom rujna 2015. godine, nakon provedenih posebnih istražnih radnji, odnosno presretanja telefonskih razgovora, skupa sa još tri osobe, a policija je pretresom stanova na dvije lokacije u Sarajevu i motornog vozila, pronašla i oduzela šest mobitela koji su korišteni kao dokaz u kaznenom postupku. Eldan Žigović i Adnan Maglić su prijavili odvjetnika Balijagića da je podstrekivao Nebojšu Glavaša i Žigovića da ugroze Maglića. Glavaš je navodno tražio novčanu pomoć od Balijagića da se zaštiti od Maglića, koji mu je navodno prijetio, i tražio da posudi novac za pištolj, a Faruk je to odbio. Balijagić je, kako se tada moglo čuti,  4. rujna prijavio svu trojicu glavnom tužitelju tuzlanskog Županijskog tužiteljstva, sa svim obavještenjima i navodima da oni između sebe namjeravaju izvršiti obračun. Nekoliko dana kasnije, došlo je do uhićenja Balijagića, a inače, sva trojica, odnosno Glavaš, Žigović i Maglić, su bili Balijagićevi klijenti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!