ŠIROKI UOČI FINALA KUPA: Znaju da nisu Liverpool, ali vjeruju…

U nogometu je sve moguće. Tako kažu i uglavnom je istina. Uglavnom, jer recimo nije moguće na teren izići s 12 igrača i igrati cijelo vrijeme rukom a da to sudac u neka doba ne primijeti – makar uz pomoć VAR-a. Ono što je moguće, a ponekad graniči s nemogućim – sustizanje je velikog zaostatka u dvomečima. Može li to Široki napraviti protiv Sarajeva i osvojiti četvrti trofej Kupa?
Liverpool je pokazao kako se to radi. Velika Barcelona na Anfieldu nije izgledala tako veliko kada su je Redsi nabili 4:0 i nadoknadili 0:3 iz prvog susreta. U redu, u Širokom su itekako svjesni da nisu Liverpool i da Sarajevo nije Barcelona, ali svejedno je sustići tri gola zaostatka veliki izazov. Međutim, rasterećeni su cilja zvanog Europa, osigurali su ga, ostala im je ‘samo’ šansa da odnesu trofej, mada će se za takvo što morati odigrati skoro pa Sci-Fi scenarij.

– Znamo kako je završila prva utakmica i naravno da je Sarajevo favorit, konstatirao je pomoćni trener Aleksandar Vlaho zapravo očitu stvar.

– Ulaze u utakmicu sa dobrom prednošću i sigurno da će čekati da mi napadnemo i igrati na kontranapade. Realno mi nakon rezultata od prve utakmice nemamo što izgubiti, dodao je.
Kako to Široki namjerava napraviti? Vjerojatno je sve drugo osim ofenzive od prve minute osuđeno na propast, a za takav pristup motiva sigurno neće nedostajati. 
– Pokušat ćemo napraviti povijesni rezultat i dat ćemo naš maksimum kako bismo pobijedili, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju. Dok postoji i najmanja, nada mi ćemo se boriti i pokušavati. Ovo je naša predzadnja utakmica na Pecari ove sezone i želimo ostvariti pozitivan rezultat i obradovati navijače, zaključio je Vlaho.
Široki na trofej čeka od 2017., kada je osvojen treći naslov pobjednika Kupa. S. N. /foto: Jabuka.tv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!