SLUČAJ KOJI JE POTRESAO MOSTAR: Ukinute mjere zabrane prilaska oca djeci

Općinski sud u Mostaru ukinuo je zaštitnu mjeru zabrane-približavanja djeci, ocu iz Mostara protiv koga je vođena istraga za nasilje u obitelji, odnosno za kazneno djelo ‘Bludne radnje’, iako federalno Tužiteljstvo još nije donijelo odluku u ovom slučaju koji mjesecima potresa mostarsku javnost, doznajemo iz izvora bliskih Sudu.

Općinski sud Mostar donio je odluku o ukidanju zabrane po zahtjevu oca dvije djevojčice, odnosno odvjetničkog ureda koji ga zastupa – Josip Muselimović, Zdravko Rajić i Ana Primorac. Oni su polovinom travnja zatražili ukidanje zaštitnih mjera koje je ranije donio ovaj sud, a kojima je bilo zabranjeno približavanje djevojčicama u svakoj prilici i na svakom mjestu i to na udaljenosti ne manjoj od 50 metara.

Prethodno je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije odbilo prigovor o obustavi istrage za kazneno djelo ‘Bludne radnje’, a koje se veže za ovaj slučaj zbog koga su održana dva prosvjeda majki u Mostaru.  

Nakon takve odluke glavnog županijskog tužitelja Odvjetnički ured Nade Dalipagić i Jelene Dalipagić-Crnjac koji zastupa majku i djecu uložio je prigovor federalnom Tužiteljstvu u Sarajevu.

U anonimnim pismima u  Facebook grupi ”Mostarske mame”, a koje su se kasnije proširile društvenim mrežama, jedna majka iz Mostara iznijela je potresne detalje o zlostavljanju djece od strane oca i teške optužbe na račun institucija. Za reakciju se odlučila kada je osjetila da je nemoćna da zaštiti svoju djecu od, kako navodi, moćne obitelji bivšega muža.  S.B.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!