SMAKNUT UBOJICA Zbog svađe oko kamioneta, s prijateljem ubio njegovog oca, djevojku i dvoje djece: ‘Hvala Isusu za sve što je učinio za mene’

U američkoj saveznoj državni Alabami smaknut je muškarac koji je osuđen na smrt zbog ubojstva četiri osobe 1997. godine.

41-godišnji Michael Brandon Samra dobio je smrtonosnu injekciju sinoć u 19:14 sati u državnom zatvoru u Atmoreu. Smrt je proglašena u 19:33 sati, javlja Daily mail.

Kad mu je zatvorski upravitelj prišao da ga upita za posljednje riječi, Samra se nasmiješio i rekao:

Zahvalio je Isusu

‘Htio bih zahvaliti Isusu za sve što je učinio za mene. Hvala ti za milost, Isuse, amen’, rekao je.

Ubojica je odbio doručak, kao i posljednji obrok, a nije imao ni posebnih zahtjeva uoči smaknuća.

Michael Samra i njegov prijatelj Mark Duke osuđeni su za ubojstvo Dukeova oca, očeve djevojke i njezine dvije maloljetne kćeri. Sve se dogodilo u ožujku 1997.

Dokazano je da je Duke isplanirao ubojstva jer mu otac nije dopuštao da koristi njegov kamionet. Dukeov otac i njegova djevojka su ubijeni hicima iz pištolja, a djevojčicama su prerezali grkljane.

I Duke i Samra su prvo osuđeni na smrt, no Dukeova je kazna preinačena jer je u vrijeme ubojstva imao samo 16 godina, dok je Samra tada imao 19 godina.

Samrinom su pogubljenju nazočila dvojica odvjetnika i njegov duhovni vođa.

Minutu nakon ubrizgavanja smrtonosne injekcije, vidjelo se kako je tri puta udahnuo, a disanje je prestalo nakon nekoliko minuta. U 19:17, Samra nije odgovorio na provjeru svijesti, a dvije minute kasnije je stisnuo obje ruke i malo dignuo lijevu ruku. Zatim su mu se prsti stisnuli i spustio je ruku.

Glasnogovornik zatvora Bob Horton potvrdio je da se Samra prije smaknuća vidio sa šestoricom prijatelja i svojim duhovnim vođom. Dodao je da su na smaknuće planirali doći i rođaci žrtava, no nije se pojavio nitko od Samrine obitelji.

Stravična ubojstva

Guvernerka Alabame Kay Ivey, koja je ovog tjedna potpisala zakon o zabrani pobačaja u toj saveznoj državi, odbila je ranije odgodu smrtne kazne za Samru.

’23. ožujka 1997. Michael Samra i njegov prijatelj Mark Duke hladnokrvno su isplanirali ubojstvo Dukeovog oca Randyja, njegove djevojke Dedre Hunt i njezinih kćeri (6) i (7), Chelise i Chelsea. Randy Duke je upucan u glavu. Dedra Hunt je upucana nekoliko puta dok je pokušavala pobjeći sa svojim kćerima. Samra i Duke su zatim nastavili s ubojstvima djevojčica, prerezavši im grkljane. Samra je optužen za ta ubojstva 1998. godine i dobio smrtnu kaznu. Nakon toliko godina, pravda je konačno izvršena. Danas se molimo za žrtve i njihove obitelji, neka nađu svoj mir’, rekao je glavni tužitelj Steve Marshall, prenosi (JL).

Obitelji žrtava su nakon smaknuća ubojice zahvalile svima na podršci i izjavile da je pravda konačno izvršena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!