Spasioci u nekoliko sati uspješno izveli dvije potražne akcije

Mladić koji je rano u subotu ostao zarobljen na Igmanu pronađen je oko 15 sati, te je nakon šest sati izvučen na sigurno i predan službi Hitne pomoći.

– Oko 19 sati unesrećeni je zbrinut i zagrijan. Usprkos dubokom snijegu koji otežava kretanje spasioca i transportnog sredstva, spasioci su s unesrećenim prešli pola puta do lokacije vozila, kojim su dalje transportirali unesrećenog do odgovarajuće medicinske ustanove, priopćeno je iz GSS-a Sarajevo.  Akcija je uspješno završena oko 20.15 sati kada je unesrećeni mladić predat Hitnoj pomoći.

I jučer u popodnevnim satima trajala je potraga za jednom osobom na Bjelašnici, na području između staze 3 i opservatorija. Uslijed velike magle i jakog vjetra unesrećeni je izgubio orijentaciju i nije bio u mogućnosti da se vrati po vlastitim stopama koje je snijeg zameo. Dežurna ekipa na Bjelašnici je odmah nakon poziva krenula u potragu.

Oko 13.15 sati, unesrećeni je pronađen na drugoj strani Bjelašnice, nedaleko od opservatorija, u pravcu Krvavca. Nije bio ozlijeđen, te se u pratnji spasilaca vratio prema GSS kolibi na Bjelašnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!