Srpskoj listi jedna stolica u Klubu Srba, SDP-u BiH dvije

Samo jedno od tri upražnjena mjesta u Klubu Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH pripast će Srpskoj listi, dok će preostala dva popuniti kadrovi SDP-a BiH, doznaje “Glas Srpske”.

Isti izvor piše kako je SIP BiH utvrdio prošle srijede kriterije i postupak popune nedostajućih mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH, nakon što je u prvom krugu imenovano svega 14 od ukupno 17 izaslanik, koliko bi ih trebalo biti, no nije navelo način kako će to biti urađeno.

Sugovornik “Glasa Srpske”, upućen u odluku SIP-a BiH, kaže da bi, prema posljednjim usvojenim kriterijima, svega jedan od tri izaslanika trebao biti sa Srpske liste i da je sporno hoće li opet legitimni predstavnici imati većinu u Klubu Srba.

“Ako federalni Dom naroda bude popunjen prema postojećim kriterijima, preostala tri mandata bi trebala biti dodijeljena jednom izaslaniku iz HBŽ-a te po jednom iz USŽ-a te SŽ-a“, kaže sugovornik “Glasa Srpske”.

List dodaje i da su novoizabrani izaslanici iz reda srpskog naroda koji dolaze iz stranaka sa sjedištem u RS-u Srpskoj stava da na preostale srpske pozicije trebaju zasjesti istinski predstavnici srpskog naroda, a ne da, kao u ranijim sazivima, većinu imaju oni iz stranaka iz FBiH.

error: Content is protected !!