Traži se drugi gol, ali prije svega bolji dojam od onog protiv Crne Gore

Danas u 13 sati po našem vremenu reprezentacija BiH odigrat će u Jeonjuu kod Seula svoju šestu prijateljsku utakmicu godine. Izbornik Robert Prosinečki najavio je ozbiljniji meč od onog protiv Crne Gore.

Revijalni karakter utakmice s Crnogorcima nije dozvolio ozbiljnu partiju pa je izbornik nakon svega mogao konstatirati ‘dvije-tri dobre prilike’ i ne toliko lošu igru s obzirom ‘da su igrači umorni od klupskih sezona’. A i opraštanje Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića i Vedada Ibiševića je učinilo svoje. Protiv Korejaca, sudionika Svjetskog prvenstva u Rusiji, bit će drukčije. Trebalo bi biti, a to ne mora nužno značiti da se traži gol, drugi gol u šestoj utakmici otkako je Prosinečki tu. Mada, ne bi bilo loše.

Godina je počela američkom turnejom, remijem sa SAD-om (0:0) i porazom od Meksika (0:1), a bile su to utakmice u kojima je kadar uglavnom bio sastavljen od igrača iz Premijer lige. Prva pobjeda došla je u vidu gostovanja u Bugarskoj (1:0), gdje uvjeti zbog snijega i hladnoće nisu bili idealni, a zatim je kontra Senegala upisan novi remi bez golova. Još jedan takav rezultat, treći ove godine, viđen je u Zenici protiv Crnogoraca, međutim oproštaj spomenutih velikana dobrano je poremetio natjecateljski plan. Korejci Zmajeve čekaju na krilima pobjede protiv Hondurasa (2:0), uči Rusije žele dodatno popraviti dojam, a i Prosinečki je na tom tragu.

– Očekuje nas teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom. Učinit ćemo sve da se predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas, najavio je.

U napredak je uvjeren i njegov prvi napadač edin Džeko.

– Postizanje golova moj je posao, ali puno važniji od toga tko je strijelac, konačni je rezultat. Nije važno da li ću pogoditi ja ili netko drugi, rezultat je u prvom planu.
Bilo bi dobro da taj napredak dođe, ali protiv Koreje, zbog puta i umora, ne treba očekivati čuda. Tek priliku za neke igrače koji nisu igrali protiv Crne Gore (Ognjen Vranješ neće igrati zbog ozljede), i ako ništa srčaniju partiju od one revijalne u Zenici. Bit će ovo drugi ogled s Korejcima, koji su u prvom međusobnom obračunu, onom iz 2006., slavili 2:0.

Tomić očekuje poziv za iduće akcije

Bivši član Zrinjskog, Tomislav Tomić, sa Olimpijom je osvojio dvostruku krunu, ali na poziv od Prosinečkog nije dobio od američke turneje i utakmica sa SAD-om i Meksikom. “Nisam nešto pretjerano razmišljao o reprezentaciji. Čast mi je bila što sam dobio poziv u Ameriku i mislim da sam to dosta dobro odradio, a sam izbor izbornika i koje on igrače poziva, to je njegov posao i on odgovara za to”, rekao je za BiH.ba.

“Kada me i ako pozove, uvijek će mi biti čast. Ne opterećujem se toliko i nisam ljut što nisam dobio poziv, jer stvarno naša reprezentacija ima izuzetno dobre i kvalitetne igrače. Ako odigram dobro i ako Olimpija bude napravila neki rezultat u Europi, što da ne očekujem poziv?”, dodao je.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]

Zmajevi u 2018.

SAD – BiH                0:0

Meksiko – BiH           1:0

Bugarska – BiH          0:1

Senegal – BiH            0:0

BiH – Crna Gora        0:0

  1. Koreja – BiH 1. lipnja

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!