KOMŠIĆ PODNIO KAZNENU PRIJAVU: Tužiteljstvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kako je i najavio, podnio je krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika Tužilaštvu BiH zbog njegovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS, potvrđeno je Feni iz Komšićevog kabineta.

Između ostalog, Dodik je tada ustvrdio da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH. Također je zatražio od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS-a, “jer je to njihov dan”.

Tužiiteljstvo BiH formiralo je predmet protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, potvrdio je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić za Klix.ba.

Predmet je formiran nakon što je član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika zbog izjava izrečenih u nedjelju tokom obilježavanja godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH.

“Nakon zaprimanja prijave formiran je predmet i bit će izvršene provjere”, istakao je Grubešić.

4 thoughts on “KOMŠIĆ PODNIO KAZNENU PRIJAVU: Tužiteljstvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

 • svibanj 15, 2019 at 1:09 pm
  Permalink

  Biće interesantno kako će i na koji način opstruirati ovu tužbu, genocidno – UZP dvojac Tegetlija i Tadić?

  Reply
 • svibanj 15, 2019 at 2:37 pm
  Permalink

  Smrt FASISTICKOJ tvorevini BIH.!!!

  Reply
 • svibanj 15, 2019 at 9:01 pm
  Permalink

  Mlada Bosna ja mislio da si protiv AUSTROUGARSKE kad ono ti protiv BIH,isto kao i prije 27 i 100 godina.

  Reply
 • svibanj 15, 2019 at 9:26 pm
  Permalink

  koliko puta bi hrvati morali slat tuzbe protiv komsica da to ide tako..pa cuj..danas je vrijeme demokracije svak moze pricat sta hoce..komsic bi rado da primjeni zakon bivse yu..da lomi rebra i salje na goli otok ko god da sta rekne protiv drzave…to je proslost kao i komsic………najveci boljsevicki magarac u bih

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!