U Blagaju uspješno obavljena akcija čišćenja

BH Futures Foundation (Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini), zajedno s Omladinskim klubom ‘Novi val’ iz Blagaja i kompanijom SPARK iz Mostara, organizovala je u nedjelju akciju čišćenja smeća na putu Blagaj – Nevesinje.

U akciji je učestvovalo 11 volontera iz cijele države koji su uspjeli da za svega nekoliko sati pokupe sav otpad koji su tokom proteklih mjeseci bacali nemarni građani.

“Akcija ima za cilj da započne jednu pozitivnu priču i probudi svijest kod stanovništva o važnosti očuvanja naše divne zemlje u kojoj živimo i njene fenomenalne prirode. Ipak, ovo nije samo jedna u nizu akcija koje se dešavaju jednom, a potom u narednom periodu potpuno zaborave”, navode organizatori te ističu kako Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini, kao pokretač projekta, želi da ovu akciju proširi i na ostatak Bosne i Hercegovine.

 U narednom periodu, kako dodaju, planirana je i izgradnja vidikovca na pomenutoj lokaciji s ciljem predstavljanja kulturnog i prirodnog nasljeđa Blagaja.

Nakon završenog čišćenja, nominovane su tri organizacije koje imaju mjesec dana roka da očiste neku zaprljanu površinu u svojoj lokalnoj zajednici. Riječ je o nevladinoj organizaciji ‘Social Monkeys’ iz Banje Luke, Specijalnoj olimpijadi ‘Parallel’ iz Tuzle i kompaniji ‘NSoft’ iz Mostara. Sve tri organizacije su rado prihvatile izazov i u narednom periodu od njih se očekuju pozitivne priče, saopćeno je iz Omladinskog kluba ‘Novi val’.

One thought on “U Blagaju uspješno obavljena akcija čišćenja

  • svibanj 14, 2019 at 9:20 am
    Permalink

    ocistite centar blagaja smece nasve strane bacaju fujjjj.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!