U Makedoniji 14 poginulih, Dodik i Komšić uputili sućut Zaevu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 13. februara, na autoputu Skoplje – Tetovo kod sela Laskarci, među 14 poginulih za sada nema indentifikovanih državljana Bosne i Hercegovine, izjavio je za Fenu ministar savjetnik Nebojša Regoje, portparol Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Po njegovim riječima, privremeni otpravnik poslova BiH u Ambasadi BiH u Skoplju Jasmin Gagula je u stalnom kontaktu sa nadležnim istražnim organima u nastojanju da dobije najaktuelnije informacije u skladu sa tokom indentifikacije.

Otpravnik poslova Gagula je i u kontaktu sa kolegama iz ambasada država regiona, iz zemalja za koje postoji mogućnost da su njihovi državljani bili putnici u autobusu, kako bi koordinirali aktivnosti i razmijenili informacije.

Za sada se niko od naših državljana nije obratio Ambasadi BiH u Skoplju sa zahtjevom za pomoć, a osoblje ambasade će nastojati da našu javnost obavijesti o svim eventualnm novim informacijama vezanim za državljane BiH, te pruži konzularnu pomoć našim državljanima, ukoliko se za to ukaže potreba, istakao je Regoje.

– Koristim ovu priliku da uime Ministarstva vanjskih poslova BiH izrazim nadu da se broj poginulih neće dalje povećavati, te da da svim članovima porodica nastradalih uputim izraze saučešća, a da povrijeđenim poželim brzi oporavak – rekao je Regoje za Fenu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće predsjedniku Republike Sjeverne Makedonije Gjorgeu Ivanovu povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo 14 osoba. 

Sve nas u BiH duboko je potresla tužna vijest o ovoj strašnoj nesreći i pogibiji velikog broja građana. 

Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze saučešća i saosjećanja, a povrijeđenim građanima iskrene želјe za što brži oporavak, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku i premijeru Republike Sjeverne Makedonije, Gjorgeu Ivanovu i Zoranu Zaevu, povodom autobuske nesreće koja se dogodila na auto-putu Skoplje – Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba. 

– S velikom tugom sam primio tužnu vijest o tragičnoj autobuskoj nesreći koja se dogodila na auto-putu Skoplje – Tetovo. Vi i porodice poginulih primite izraze mog najdubljeg saučešća, iskreno saosjećam sa vama i želim vam svima snagu u ovom teškom trenutku. Povrijeđenima u ovoj nesreći želim brz i uspješan oporavak – stoji u telegramu saučešća Komšića, saopćeno je iz  Predsjedništva BiH. 

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Sjevernoj Makedoniji poginulo je 14 osoba i više od 30 povrijeđeno.

error: Content is protected !!