U Mostar dolazi rekordan broj izviđača

Izviđačko natjecanje  “Mostarski susreti 2019″ održava se pod motom #budiTu – koji je poruka izviđačima i planinkama, ali i svim mladim ljudima, da budu tu – da budu dio zajednice – te da budu oni koji pokreću pozitivne promjene u društvu

Savez izviđača Grada Mostara ove godine u Mostaru će okupiti rekordan broj izviđačkih ekipa na tradicionalnom mostarskom izviđačkom natjecanju za djecu i mlade.
U subotu 6. travnja, Mostar će postati centar izviđaštva, centar okupljanja izviđača iz cijele Bosne i Hercegovine i regije.
Dvije kategorije
 – Pred nama su dvadeset i prvi susureti po redu, te je do sada prijavljeno rekordnih 67 ekipa iz naše države i regije –  poručili su organizatori.
‘Mostarski susreti 2019’ su izviđačko natjecanje podijeljeno u dvije kategorije: – Vesela olimpijada za mlađi uzrast (poletarce i pčelice) i Izviđački višeboj za stariji uzrast (mlađe izviđače i planinke).
Prijava ekipa i otvorenje natjecanja je planirano na Španjolskom trgu 6. travnja 2019. godine od 9 do 10 sati, a svečanu ceremoniju otvorenja će obogatiti izvedbe Plesnog studija “Flash” i Mostarskih Mažoretkinja.
– Tijekom natjecanja izviđači i planinke će se kretati po cijelom gradu Mostaru, u cilju izvršavanja svojih zadataka, te će se na taj način upoznati sa ljepotama i turističkim atrakcijama koje grad nudi. Mlađi uzrast, poletarci i pčelice svoje zadatke obavljat će na platou iza Gimnazije Mostar –  ističu organizatori.
Budi tu
Izviđačko natjecanje  “Mostarski susreti 2019″ održava se pod motom #budiTu – koji je poruka izviđačima i planinkama, ali i svim mladim ljudima, da budu tu – da budu dio zajednice – te da budu oni koji pokreću pozitivne promjene u društvu.
– Organizacija poput izviđača potrebna je današnjem društvu i mladim naraštajima da bi pomogla izgraditi bolju i prosperitetniju zajednicu. U izviđačkim odredima djeca uče kako se odnositi prema prirodi, voljeti i pomagati, biti dobar drug, ali uče i kako biti lideri, organizatori i menadžeri. Posebna prednost izviđača jeste što se sve to uči kroz veliki kolektiv u kojem su svi jednaki – kažu organizatori

error: Content is protected !!