U Mostaru otvorena izložba ‘Stari Zagreb’

Izložba fotografija pod nazivom “Stari Zagreb” autorice Snježane Požar otvorena je u četvrtak u Galeriji Rondo u Mostaru u sklopu Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske.

Autorica je kazala kako su fotografije “Starog Zagreba” nastale prije više od 50 godina.

– Sve fotografije koje možete vidjeti na ovoj izložbi su crno-bijele i snimane su na filmu u razdoblju od 1964. do 1968. godine. Izloženo je oko 40 fotografija iako sam ih ovdje donijela još i više, ali zbog veličine izložbenog prostora neke sam morala eliminirati – kazala je Požar.

Navela je kako su je ove fotografije vratile u prošlost, odnosno u vrijeme kad je bila u srednjoj školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu.

– Jedan dio fotografija je moja maturalna radnja, dok je drugi dio ono što sam snimala za kulturni tjednik Telegram koji je nekada vrlo aktivno izlazio – kazala je Požar.

Inače, Snježana Požar izlagala je na više od 320 natječajnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu na kojima je dobila mnoge nagrade i pohvale.

Održala je 93 samostalne izložbe fotografija u Hrvatskoj, Francuskoj, Austriji, Rumunjskoj, Portugalu, Crnoj Gori, Slovačkoj i Sloveniji, fotografije su joj tiskane u brojnim knjigama, a samostalno je postavila više od 200 izložbi.

Izložba “Stari Zagreb” u mostarskoj Galeriji Rondo ostat će otvorena do četvrtka, 16. svibnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!